Olimpijine Zmajčice

Delni izid za Olimpijo 13:0… gostujoči trener zahteva minuto odmora… v dvorani Stožice zadoni sirena, sodnik pokaže timeout… in ob aplavzu na parket pritečejo pričakovane Zmajčice!

It’s show time!

Plesna skupina, katere ime poznajo ljubitelji košarke ne le v Sloveniji temveč tudi v tujini, s svojimi dinamičnimi, atraktivnimi in raznolikimi koreografijami navdušuje že od leta 1997. Skupino vodita sestri Trobec, Zoja in Irena. Slednja je kot ustanoviteljica Zmajčic potrebno šolanje pridobila pri profesionalnih skupinah na kampih v ZDA. Skupina je od svojega nastanka ekskluzivna plesna skupina KK Union Olimpije, plesalke pa so brez dvoma najzvestejše navijačice kluba.

Skupino krasijo simpatična in gibka dekleta, zanimivi glasbeni vložki, ki zadovoljijo glasbene sladokusce vseh generacij, veliko število raznolikih atraktivnih oblačil ter zaminive koreografije, ki vas s svojo raznovrstnostjo popeljejo okoli sveta. Vsekakor razlog več, da se udeležite tekem Uniona Olimpije.

Zmajčice se lahko pohvalijo z neprimerljivi došežki na tekmovalnem področju kot področju nastopov. Med najodmevnejša povabila štejejo zaključni turnir Evrolige v Bolonji, Eurolegue Opening Tournament, kar 3 finalni turnirji NLB lige, redni nastopi na italijanskih, hrvaških ter seveda slovenskih All Star tekmah, nastopi na reprezentančnih tekmah, nastopi na Evropskem prvenstvu v rokometu, na Evropskem prvenstvu v košarki – Eurobasket 2013, nastopi na tekmah za svetovni pokal v smučanju in še bi lahko naštevali. Zmajčice lahko ob priložnostih vidite še na številnih drugih športnih dogodkih kot tudi na različnih sejmih, otvoritvah, promocijah ter zabavah.

Na tekmovalnem področju so Zmajčice dosegle številne zmage in se na svojem vrhuncu odmaknile iz domačih in mednarodnih tekmovanj. Kar trikratne evropske prvakinje (Malmo 98’, Helsinki 02’-03’, Stockholm 04’-05’) in sedemkratne državne prvakinje, so kot del slovenske plesne reprezentance, pod selektorstvom in trenerstvom Zmajčice Irene Trobec, osvojile tudi dva naslova svetovnih prvakinj (Tokijo 01’-02’, Manchester 03’-04’).

Simpatična dekleta se v telovadnici potijo vsaj trikrat na teden, če je potrebno pa organizirajo še kak trening več. Skupaj nadaljujejo plesno tradicijo, ki sloni na trdem delu, prijateljstvu in zagnanosti.

Zaradi velikega povpraševanja med mlajšimi dekleti pa so Zmajčice sestavile še podmladek – plesne skupine Mini in Male Zmajčice, v katere se vključujejo dekleta od 3 leta starosti naprej.

Poiščite Zmajčice na naslednji tekmi Petrol Olimpije ter uživajte v vrhunskih nastopih!