Aleksandar Lazić se vrača v Ljubljano

Potem, ko je minuli dve sezoni prebil v Srbiji, kjer je nastopal za Dynamic VIP PAY in Mega Bemax, se Aleksandar Lazić vrača v vrste Petrol Olimpije, kjer je med letoma 2012 in 2016 že nastopal za mlajše selekcije ljubljanskega kluba.

Petrol Olimpija je pridobila novo okrepitev na položaju krila, ki pa lahko po potrebi zapolni tudi mesto na položaju krilnega centra. Iz Srbije, kjer je v minulih dveh sezonah nastopal za Dynamic VIP PAY ter Mega Bemax, se v Ljubljano vrača Aleksandar Lazić.

Lazić je med letoma 2012 in 2016 že nastopal za mlajše selekcije kluba iz Stožic, vmes pa je nastopal tudi za škofjeloški LTH Castings.

22-letni in 203 cm visoki skočni krilni košarkar ima za seboj že pomembne izkušnje nastopanja v Ligi ABA, kjer je v minuli sezoni za Mega Bemax v povprečju beležil 7,5 točk, 5,7 skokov ter podajo na srečanje, kar je zadostovalo za povprečni indeks 8,5 na srečanje v njegovi prvi sezoni v močnem regionalnem tekmovanju.

Aleksandar Lazić je s Petrol Olimpijo podpisal triletno pogodbo o sodelovanju.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:
»Tudi Aleksandar Lazić je, podobno, kot Blaž Mesiček, otrok Olimpije. Kjerkoli je Lazić zaigral, je v igro vnesel ogromno energije, zato od njega pričakujem podoben pristop tudi v dresu našega kluba. Prepričan sem, da bo upravičil zaupanje in veselim se, da bo član Petrol Olimpije v prihajajoči sezoni.«

Aleksandar Lazić, igralec Petrol Olimpije:
»Zelo vesel sem, da sem se vrnil v Ljubljano. Tu sem začel s svojo košarkarsko kariero, zato bo Olimpija vedno moj dom. Veselim se nove sezone, hkrati pa želim opravičiti zaupanje trenerskega štaba in uprave kluba. Občutek imam, da je pred nami zelo lepa sezona, polna odličnih dosežkov.«