Blaž Mesiček znova v dresu Petrol Olimpije

V vrste Petrol Olimpije se po dveh sezonah v italijanskem Brindisiju vrača otrok Olimpije ter članski reprezentant Slovenije Blaž Mesiček. Podpisal je dveletno pogodbo.

Petrol Olimpija bo v prihodnji sezoni na položajih organizatorja igre, branilca in krila močnejša za slovenskega reprezentanta Blaža Mesička, ki se v zmajevo gnezdo vrača po dveh sezonah, ki ju je prebil v Italiji pri Brindisiju.

Blaž je v preteklosti že nastopal za Zmaje v sezonah 2015/16 in 2016/17, potem ko se je v člansko zasedbo zeleno-belih prebil z dobrimi predstavami v mlajših kategorijah ljubljanskega kluba ter škofjeloškega LTH Castingsa, kjer je igral kot posojen igralec. Kariero je sicer začel v domačem Grosuplju.

21-letni in 197 cm visoki branilec je v minuli sezoni v dresu Brindisija v italijanskem državnem prvenstvu v povprečju beležil 9,9 točke, 2,4 skoka, 1,2 podaji ter indeks 8,9 na srečanje.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:
»Blaž Mesiček je otrok Olimpije, ki se po dobri sezoni v italijanskem državnem prvenstvu vrača v Zmajevo gnezdo. Igralsko je Blaž v zadnji sezoni prav zagotovo dozorel, za njim je zelo solidna sezona, potrditev za zelo dobre predstave pa je prišla v obliki vabila na priprave slovenske članske reprezentance. Prepričan sem, da bo v prihajajočih sezonah pomemben člen naše ekipe.«

Blaž Mesiček, igralec Petrol Olimpije:
»Zelo vesel sem, da bom znova zaigral v zeleno-belem dresu Petrol Olimpije. Zame je to zelo lepa priložnost, da se znova dokažem ljubljanskim navijačem. Zahvaljujem se vodstvu kluba, ki me je povabilo nazaj v vrste Zmajev. Imamo mlado moštvo, zato nas čaka veliko dela, a mislim, da se bom dobro znašel med ostalimi soigralci, in da bomo skupaj dosegli čim boljše rezultate.«