Dva poraza Zmajčkov v Italiji

V konkurenci leto starejših košarkarjev, se v italijanski Bielli na parketu na mednarodnem turnirju poti ekipa U17 Petrol Olimpije. V soboto so mladi Zmajčki odigrali dve tekmi, po petkovi zmagi, pa so morali drugi tekmovalni dan priznati premoč na obeh tekmah.

MEDNARODNI TURNIR U18 (Biella, Italija)

Sobota, 1. september:
BALONCESTO TOREELODONES – PETROL OLIMPIJA 89:67 (22:17, 25:24, 22:4, 20:22)
Petrol Olimpija:
Jug 2, Jovanovič 11, Malovčić 7,  Đurkić, Kočevar 12, Tekavčič 7, Daneu 7, Fajfar, Klavžar 7, Jurkovič 2, Bašić 8, Filipič 2.

Jutranjo tekmo proti ekipi Torrelodones so Zmajčki odprli nezbrano tako v napadu kot v obrambi, kar so nasprotniki odlično izkoristili in po šestih minutah vodili z 11:4. Zmajčki so se zbrali in zaigrali bolje, a priključka na manj kot pet točk niso ujeli.

Do polčasa so Španci dobro nadzirali rezultat na štiri do devet točk razlike in kljub boljši igri naših fantov v napadu na polčas odšli s prednostjo šestih točk.

V tretji četrtini so Zmajčki z neodgovorno igro tako v napadu kot obrambi in posledično trinajstimi izgubljenimi žogami dovolili nasprotniku, da se je oddaljil na varnih 20 točk razlike. Zadnjo četrtino so odigrali korektno in borbeno, a za preobrat ni bilo moči.

Andrej Podvršnik, trener Petrol Olimpije:
»V prvem polčasu smo se fizično močnejši ekipi dobro zoperstavili, v drugem polčasu pa so nam pošle moči, kar se je takoj poznalo na rezultatu. Zadnjih deset minut je bilo korektnih. Na prihodnjih tekmah pričakujem več odgovornosti od nosilcev.«

PALLACANESTRO BIELLA  – PETROL OLIMPIJA 86:79 (20:25, 44:18, 20:20, 22:16)
Petrol Olimpija:
Jug, Jovanovič, Malovčić 12, Đurkić, Kočevar 12, Tekavčič 14, Daneu 10, Fajfar 14, Klavžar 12, Jurkovič 7, Bašić, Filipič

Popoldansko tekmo, ki je odločala o potniku v finale, so Zmajčki začeli odlično in po prvi četrtini vodili s petimi točkami prednosti. V drugi četrtini je igra v napadu ostala na nivoju prve četrtine medtem, ko je igra v obrambi popustila in domačini so na polčas odšli s prednostjo ene točke (44:43).

V tretji četrtini sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, domačini pa so stik držali predvsem z uspešnimi meti za tri točke in prostimi meti, saj so Zmajčki hitro izpolnili bonus.

Tekma je bila v zadnjem delu odločena šele v zadnjih treh minutah, ko so več zbranosti pokazali domačini in se zasluženo veselili vstopa v finale turnirja.

V nedeljo Petrol Olimpijo čaka še tekma za 3. mesto proti Mednarodni akademiji München, katero so na uvodni tekmi že premagali.

Andrej Podvršnik, trener Petrol Olimpija:
"Primanjkljaj mednarodnih izkušenj se nam je na tej tekmi najbolj poznal, saj nismo dovolj kvalitetno odgovorili na čvrstino domačinov. Na nedeljski tekmi bodo dobili več priložnosti igralci, ki so do sedaj igrali manj."

Nedelja, 2. september, ob 9.30:
PETROL OLIMPIJA – IBA MÜNCHEN


Že odigrano:

Petek, 31. avgust, ob 18.15:
PETROL OLIMPIJA – IBA MÜNCHEN 94:83 (20:15, 22:21, 22:21, 30:26)
Petrol Olimpija
: Jug, Jovanovič 9, Malovčić 27, Đurkić, Kočevar 5, Tekavčič 7m Daneu 5, Fajfar 2, Klavžar 28, Jurkovič 6, Bašić 2, Filipič 3.

VEČ O PETKOVEM DOGAJANJU