Glasujte za najkoristnejšega igralca meseca februarja

Mesec februar je naokoli in čas je za novo glasovanje za najkoristnejšega košarkarja drugega meseca koledarskega leta 2019.

V ožji krog kandidatov za MVP-ja uvodnega meseca koledarskega leta 2019 so se na podlagi valorizacijskega indeksa uvrstili štirje košarkarji: Jan Špan, Aleksandar Lazić, Luka Šamanić in Mirza Begić. Med štirimi, ki so uspeli priti v ožji izbor, je Špan dvakrat (oktober, november) že uspel osvojiti naslov MVP-ja, Šamanić pa je bil MVP meseca v decembru. Za januar so navijači izbrali Domna Lorbka, ki pa tokrat ni uspel priti v ožji izbor.

Za MVP-ja glasujete tako, da v kontaktni obrazec, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, vpišite svoj elektronski naslov, pod »Zadevo« zapišite »MVP – Februar 2019«, v »Vsebino« pa zapišete ime igralca (Jan Špan, Aleksandar Lazić, Luka Šamanić, Mirza Begić).


Jan Špan (24,2 min., 10,0 toč., 1,3 sko., 2,4 as., 1,0 prid. žoge, 38,6% met iz igre, val. indeks 11,8)

Dvakratni najkoristnejši igralec meseca Petrol Olimpije je v tem mesecu navdušil predvsem pri razigravanju svojih soigralcev, saj mu je na petih tekmah, ko je stopil na parket, kar trikrat uspelo zbrati več kot pet podaj. Na obračunu z Igokeo se je ustavil celo pri devetih podajah, ob 14 doseženih točkah pa je tako le za las zgrešil dvojnega dvojčka. Špan je v februarju trikrat presegel tudi mejo desetih doseženih točk, mesec pa si bo zagotovo zapomnil tudi po tem, da je debitiral v dresu slovenske moške članske reprezentance.

Aleksandar Lazić (22,3 min., 9,0 toč., 5,1 sko., 1,4 as., 1,1 prid. žoge, 49,5% met iz igre, val. indeks 11,3)

Tudi za Aleksandrom Lazićem je zelo dober mesec, tako v dresu Petrol Olimpije, kot tudi v dresu članske reprezentance Bosne in Hercegovine, v katerem je naravnost blestel na dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. V februarju je Lazić zaigral na sedmih tekmah, štirikrat je presegel mejo 10 točk, svojo najboljšo predstavo pa je prikazal ob zmagi nad Ilirijo, ko je v 18 minutah dosegel 10 točk, zbral devet skokov, podelil štiri podaje, trikrat pa uspešno ukradel žoge svojim tekmecem.

Luka Šamanić (21,8 min., 11,4 toč., 5,6 sko., 1,2 as., 0,0 prid. žoge, 51,9% met iz igre, val. indeks 12,4)

Najkoristnejši igralec meseca decembra je bil v februarju, gledano skozi prizmo valorizacijskega indeksa, najbolj učinkovit košarkar Petrol Olimpije. Luka Šamanić je zaigral na petih tekmah, dvakrat, proti Bešiktašu in Igokei, pa je njegov valorizacijski indeks presegel številko 20. V Ligi prvakov je proti turškemu moštvu na domačem parketu v statistiko vpisal 19 točk in devet skokov, ekipi iz Laktašev pa je v Ligi ABA v Stožicah ob 70-odstotnem metu nasul 18 točk ter zbral osem skokov.

Mirza Begić (18,4 min., 8,6 toč., 6,4 sko., 0,8 as., 0,0 prid. žoge, 43,9% met iz igre, val. indeks 11,0)

Kapetan Ljubljančanov Mirza Begić je v mesecu februarju zaigral na petih tekmah, v povprečju pa na parketu preživel 18,4 minute na tekmo. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na tekmi polfinala finalnega turnirja Pokala Spar, ko je proti Sixt Primorski z 11 točkami in 11 skoki vknjižil dvojni dvojček. Begić je v februarju trikrat uspel preseči mejo 10 točk, proti Zlatorogu pa je bil z 11 točkami in devetimi skoki blizu dvojnemu dvojčku.