Hafnar okrepil strokovni štab Zmajev

Strokovni štab Petrol Olimpije je pred začetkom pripravljalnega obdobja okrepil še en nekdanji košarkar Zmajev. Kot pomočnik glavnemu trenerju Zoranu Martiću bo v prihajajoči sezoni na klop Zmajev sedel Gregor Hafnar.

V novo sezono bodo aktualni državni prvaki krenili okrepljeni tudi na klopi. Ob Stipetu Modriću, tudi nekdanjemu igralcu ljubljanskega kluba, bo Zoranu Martiću s klopi pomagal Gregor Hafnar, ki je bil v sezoni 1997/98 eden izmed ključnih členov takratne Union Olimpije. Hafnar je v svoji karieri sedemkrat oblekel tudi dres slovenske članske reprezentance.

Trenersko kariero je Hafnar začel na klopi ljubljanske Ilirije, nato pa ga je športna pot vodila v domžalske Helios Suns, v Komendo, na Kodeljevo k Slovanu, nazadnje pa je deloval v Hrastniku. Kranjčan je bil tudi del strokovnega štaba slovenske članske B reprezentance, kjer je bil pomočnik zdajšnjemu selektorju članske reprezentance Radu Trifunoviću.

S pripravami na novo sezono bodo košarkarji Petrol Olimpije začeli v ponedeljek, 6. avgusta, v ogrevalni dvorani Arene Stožice. Sredi avgusta se bodo odpravili tudi na priprave na Roglo, kjer bodo preživeli deset dni, nato pa bo sledila vrnitev v Ljubljano.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»Zelo veseli smo, da se nam je na klopi članske ekipe pridružil Gregor Hafnar, ki bo s svojimi izkušnjami iz košarkarskega parketa ter ob njim prav zagotovo odlično dopolnjeval naš strokovni štab. Glavni trener Zoran Martić si je zelo želel, da se Hafnar pridruži našemu moštvu, saj zaupa v njegovo strokovno podkovanost, nobenega dvoma pa ni, da bo Hafnar na klopi tudi napredoval. Veseli nas tudi, da je Hafnar nekdanji košarkar Olimpije, ob vrnitvi v klub pa je dokazal, da se po njegovih žilah pretaka zelena kri.«

Gregor Hafnar, pomočnik glavnega trenerja Petrol Olimpije:
»Zelo zadovoljen in vesel sem, da me je glavni trener Zoran Martić povabil k sodelovanju pri tem projektu. Seveda sem ponudbo sprejel tudi zato, ker je za moj strokovni razvoj podpis pogodbe s Petrol Olimpijo prehod na višjo raven in hkrati velik izziv. Zgodba, ki so jo začeli pisati v ljubljanskem klubu je zelo zanimiva, zato nas čaka izredno zanimiva sezona, v kateri bomo veliko delali. Ekipa je mlada, vedno pa je užitek delati z igralci, ki so željni napredovanja.«