Žiga Samar v Real Madrid

Mladi košarkar Žiga Samar (letnik 2001), ki je v pretekli sezoni nastopal za mlade selekcije Zmajev, se seli v madridski Real. Union Olimpija in Real Madrid sta se že dogovorila tudi glede nadomestila za igralca.

Mladi košarkar Uniona Olimpije Žiga Samar (letnik 2001), ki je v pretekli sezoni nastopal za mlade selekcije Zmajev, je pred časom uspešno prestal probo pri madridskem Realu, kamor v tem tednu tudi uradno prestopa. Žigi se zahvaljujmo za doprinos klubu, staršem ter Realu pa za korektno postopanje glede prestopa. Union Olimpija in Real Madrid sta se že dogovorila tudi glede nadomestila za igralca.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: "Ne glede na to, da bi takšne talente vsak klub rad zadržal v svojih vrstah, je treba poudariti, da življenjske ponudbe mlademu košarkarju ne smemo odreči. Konec koncev gre tudi za pohvalo dela trenerjev, ki so z Žigo delovali v minuli sezoni. Igralcu želimo veliko sreče v novi sredini."

Na klub se je ob odhodu obrnil tudi igralčev oče Primož Samar: "Unionu Olimpiji, trenerjem Tomažu Fartku, Lojze Šišku, Andreju Podvršniku, Saša Ogrizoviču, Primožu Kolariču, direktorju kluba Matevžu Zupančiču in vsem ostalim v klubu, ki so v sezoni 2016/2017 sodelovali z Žigom, se zahvaljujemo za korektnost in strokovnost. Žiga je bil ves čas z delom in življenjem v Ljubljani maksimalno zadovoljen in srečen. Prav to je pomagalo k njegovemu napredku. Pogodba s strani kluba se je ves čas do popolnosti spoštovala. V življenju športnika le enkrat pride takšen izziv. Žigi se je z Realom ponudila življenjska priložnost, ki je dana redkim in se je ne da zavrniti. Vsem fantom, ki ostajajo v klubu in ostalim košarkarjem naj bo to motivacija, da se v klubu dobro dela in ima vsak ob marljivem delu možnost velikega napredka."