Kastrati še dve sezoni v Ljubljani

Petrol Olimpija je v Zmajevem gnezdu zadržala še enega igralca iz ekipe, ki je v sezoni 2017/18 v Ljubljano uspela pripeljati 17. naslov državnega prvaka. Še dve sezoni bo v Ljubljani ostal Erjon Kastrati.

Erjon Kastrati, ki je v Ljubljano prvič prišel leta 2011 in igral tudi v ekipah mlajših starostnih kategorij Petrol Olimpije, bo v Zmajevem gnezdu ostal vsaj še dve sezoni. Ljubljanskemu moštvu se je pridružil pred začetkom sezone 2017/18 po tem, ko je sezono 2011/12 preživel v škofjeloškem LTH Castingsu, med letoma 2012 in 2017 pa nosil dres novomeške Krke, s katero je dvakrat postal državni, trikrat pa pokalni prvak.

Mladi, 23-letni Kastrati, ki ima kosovsko in slovensko državljanstvo, je v minuli sezoni na 15 tekmah Lige ABA v povprečju dosegal 3,5 točke, 1,9 skoka in 0,8 podaje na tekmo. V Fibini Ligi prvakov je zaigral na 10 tekmah in v statistiko vknjižil 4,1 točko, 1,7 skoka in 0,7 podaje na tekmo, v državnem prvenstvu pa na 32 tekmah 5,7 točke, 2,2 skoka in 1,0 podaje na dvoboj.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:

»Veseli smo, da bo Erjon Kastrati v naslednjih sezonah znova oblekel dres Petrol Olimpije. Erjon je eden od igralcev, ki je v Ljubljani že dlje časa. Kot igralec se je izoblikoval prav v naših mlajših selekcijah, zato ga poznamo kot otroka Olimpije. Pričakujemo, da nam bo v veliko pomoč v naslednjih sezonah s svojo borbo za zelene barve na parketu.«

Erjon Kastrati, igralec Petrol Olimpije:

»Veselim se podaljšanja sodelovanja. V Ljubljani se počutim zelo dobro in komaj čakam, da se sezona začne. Dal bom vse od sebe in upajmo na čim boljše rezultate.«