Mitch McCarron ob slovesu: „Hvala za vse“

Avstralski organizator igre Mitch McCarron ne bo nadaljeval kariere pri Petrol Olimpiji. Igralec odhaja v Avstralijo k moštvu Melbourne United.

Petrol Olimpija bo v prihodnjo sezono vstopila brez organizatorja igre Mitcha McCarrona, ki bo kariero nadaljeval v domovini, pri moštvu Melbourne United.

McCarron je v Ljubljano prispel konec februarja kot zamenjava za Talorja Battla in je s svojimi odličnimi predstavami, požrtvovalnostjo ter profesionalnostjo v vseh pogledih prispeval velik delež k osvojitvi 17. naslova državnih prvakov. McCarron je na 17 odigranih tekmah v Ligi Nova KBM v povprečju dosegal 11,5 točke ter 4,7 skokov ter 2,9 podaje na srečanje.

Ob slovesu od zeleno-belega dresa je McCarron povedal: „Rad bi se zahvalil Petrol Olimpiji za odnos, ki sem ga bil deležen v času, ko sem igral v Sloveniji. Roman Lisac in vsi zaposleni v klubu so mi vedno bili v pomoč in so mi pomagali, da sem se počutil dobrodošlega, kar olajša igranje v vsakem klubu. Trenerski štab je bil vedno na razpolago za pogovor, da bi mi pomagali postati boljši košarkar, soigralci prav tako. Težko je zmagovati in uživati ob tem, če nimaš odličnih soigralcev, zato sem zelo hvaležen tej skupini, ki sem se ji pridružil marca. Zahvala gre tudi navijačem, ki so podpirali naše moštvo! Igranje pred velikim številom gledalcev je nekaj posebnega in nikoli ne bom pozabil končnice državnega prvenstva. Čeprav sem se odločil za povratek v Avstralijo upam, da se naše poti znova srečajo. Petrol Olimpija, hvala za vse!“

Petrol Olimpija se Mitchu McCarronu zahvaljuje za vse, kar je na in ob parketu storil, da je zmajem pomagal ostati na vrhu v slovenskem državnem prvenstvu in mu želi veliko sreče v nadaljevanju kariere.