Mladi Zmaji dejavni tudi v reprezentancah

V poletnih mesecih bodo imele mlajše selekcije Petrol Olimpije kar nekaj aktivnih igralcev tudi na pripravah slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij. V sredo so s pripravami začeli še igralci reprezentance U16, kjer ima ljubljanski klub kar pet predstavnikov.

Medtem, ko je David Kralj zaključil s pripravami za reprezentanco do 20. leta, lahko v reprezentanci do 18 let najdemo Blaža Janežiča. Veliko več predstavnikov lahko najdemo na seznamu slovenske reprezentance U16, kjer so Alen Malovčić, Kim Klavžar, Teo Fajfar, Luka Tekavčič in Din Bašić.

Reprezentanco U18 čaka evropsko prvenstvo divizije B v Skopju (Makedonija), dve leti mlajše slovenske reprezentante pa evropsko prvenstvo divizije A v Novem Sadu (Srbija).

Fantje U18 se že nekaj tednov potijo in pripravljajo na naskok na divizijo A, v tem času pa so odigrali dve pripravljalni tekmi in dvakrat premagali Madžarsko. Janežič je na uvodni tekmi dosegel 14, na drugi pa šest točk, pred ekipo pa so še štiri pripravljalne tekme, po dve z Bosno in Hercegovino in Hrvaško. Na evropskem prvenstvu se bo reprezentanca U18 pomerila z Albanijo, Dansko, Švedsko, Slovaško in Bolgarijo.

V sredo se je v Slovenj Gradcu zbrala tudi reprezentanca fantov U16. V pripravljalnem obdobju bo ekipa odigrala deset pripravljalnih tekem, na evropskem prvenstvu pa se bo v skupinskem delu pomerila z Izraelci, Litovci in Črnogorci.

Lojze Šiško, vodja ekip mlajših starostnih kategorij Petrol Olimpije:
»Veseli nas, da so bili k delu reprezentančnih selekcij povabljeni tudi naši mladi igralci selekcij U19 in U17. Njihov talent in košarkarski potencial, predvsem pa resno in trdo delo na treningih v minuli in preteklih sezonah, jih je pripeljalo do kroga najboljših vrstnikov v Sloveniji, ki bodo to poletje sodelovali na evropskih prvenstvih. Vsem igralcem želimo veliko dobrih treningov in uspešnih tekem v naslednjih tednih, v okviru državnih selekcij.«