Mravljak novi glavni trener ekipe U19

Mladinski pogon Petrol Olimpije bo v sezono 2018/19 krenil še močnejši. Okrepil ga je namreč Žiga Mravljak, ki je v ljubljanskem klubu že deloval v ekipah mlajših starostnih kategorij in v članski ekipi, zdaj pa bo prevzel mesto glavnega trenerja ekipe U19.

Moštvo fantov do 19. leta bo v prihajajočo sezono krenilo z novim obrazom na klopi. Žiga Mravljak, 31-letni, a več kot izkušeni trener, bo prevzel vodenje najstarejše izmed ekip mlajših starostnih kategorij.

Spomnimo, ekipa U19 je minulo sezono sklenila na zaključnem turnirju osmerice najboljših ekip državnega prvenstva v Novem mestu, kjer je bila v četrtfinalu z 72:69 boljša KOŠ Primorska.

Žiga Mravljak ima izkušnje tako iz igralskega, kot tudi trenerskega vidika. Tako je precejšen del svoje košarkarske kariere prebil v Elektri iz Šoštanja, igral pa je tudi za Medvode, Branik in Grosuplje. Pri Elektri je v sezoni 2011/12 postal pomočnik trenerja v članski ekipi, zelo kmalu pa se je v novomeški Krki pridružil Gašperju Potočniku. Mravljak se je Potočniku pridružil tudi v Ljubljani, pri takratni Union Olimpiji, ko sta skupaj sodelovala najprej pri ekipah mlajših starostnih kategorij, nato pa še v članski ekipi. Zadnjo sezono je Mravljak preživel v članski ekipi madžarskega kluba Kormend.

Žiga Mravljak, glavni trener ekipe U19:
»Zahvaljujem se vodstvu Petrol Olimpije za ponujeno priložnost ob vrnitvi v najtrofejnejši klub. To je velika čast in hkrati potrdilo zame, da se trdo delo in predanost vedno obrestujeta, saj vsi, ki delujemo v košarki vemo, kakšna ustanova je Olimpija. Obljubljam, da bom, tako kot vedno, dal vse od sebe, ter pomagal fantom pri razvoju na parketu in ob njem, saj je glavna vizija kluba delo na tem, da napravimo čim več svojih košarkarjev. Delo z mladimi mi od nekdaj predstavlja velik izziv, v kolikor pa govorimo o zgodbi in ciljih, ki jih ima ta trenutek Petrol Olimpija, je delo toliko lažje. S trdim delom in predanostjo, kot sem jo pokazal na dosedanji košarkarski poti, in ju želim preliti tudi na igralce, lahko uresničimo vse te cilje.«

Lojze Šiško, vodja ekip mlajših starostnih kategorij Petrol Olimpije:
»V program mladinskega pogona Petrol Olimpije smo v delo z mladinsko selekcijo želeli vključiti mladega in ambicioznega trenerja, ki bi hkrati imel izkušnje z delom v mladih selekcijah in sledil klubski strategiji pri delu z mladimi košarkarji. Vse omenjene lastnosti smo opazili pri trenerji Žigi Mravljaku in ga povabili k sodelovanju. Žiga je pred leti že deloval v našem mladinskem pogonu in bil pomemben člen pri razvoju naših mladih igralcev, ki so se uspešno razvili in nekateri med njimi postali tudi igralci članske reprezentance Slovenije in tudi drugih reprezentanc. Žiga bo trener mladinske selekcije in jo vodil v tekmovanjih v naslednji sezoni. Prepričani smo, da bo s svojo energijo, znanjem in delavnostjo močno pomagal pri razvoju naših mladih in perspektivnih igralcev in hkrati pomagal pri uresničitvi zastavljenih klubskih ciljev v delu z mladimi selekcijami.«