Na gostovanje v Grčijo

Petrol Olimpija bo v 6. krogu FIBA Lige prvakov v sredo, 15.11. ob 20.30 po slovenskem času gostovala pri atenskemu AEK-u. Srečanje bo v prenosu na Šport TV!

Petrol Olimpija jutri zgodaj zjutraj potuje v Grčijo, kjer jih v sredo, 15.11. ob 20.30 po slovenskem času čaka srečanje 6. kroga FIBA Lige prvakov. Nasprotnik bo atenski AEK. Ljubljančani po zmagi v Ligi ABA proti MZT Skopju, želijo prikazati še eno dobro predstavo in presenetiti favorizirano grško zasedbo. Petrol Olimpija v Atene potuje brez poškodovanih Talorja Battla in Jana Barbariča, ki se bosta ekipnim treningom pridružila med reprezentančnim oknom. Zmaji se po gostovanju v Atenah podajajo direktno v Beograd, kjer jih konec tedna (v soboto, 18.11. ob 19.00) čaka obračun v Ligi ABA proti Partizanu. Srečanje iz Aten bo v neposrednem prenosu na Šport TV, tekmo Lige ABA pa si lahko pogledate na Planet 2.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Vsekakor je vzdušje boljše, saj smo zmagali zadnjo tekmo pred odhodom v Atene. V Ligi ABA smo bili pod pritiskom zmage, tokrat pa je ravno nasprotno. Mislim, da lahko odigramo sproščeno in pokažemo svojo kvaliteto. AEK je nasprotnik v rangu Estudiantesa, Strasbourga in Benetk. Mislim, da bi bilo prepotentno, da napovedujemo zmago v Atenah, po drugi strani pa zagotovo ne bomo šli v Grčijo z belo zastavo. V Španiji in Turčiji smo pokazali, da lahko zmagujemo tudi v gosteh. Časa za pripravo in regeneracijo imamo tokrat dovolj, zato verjamem, da bomo dobro pripravljeni na obračun. Veliko bo odvisno tudi od dnevne pripravljenosti, ampak verjamem, da lahko presenetimo favorizirano ekipo AEK-a."

Jan Špan, igralec Petrol Olimpije: "Zagotovo nas čaka težka tekma, predvsem zato, ker bo na gostovanju, kjer so vsi nasprotniki zelo neugodni. Imamo dva dni časa za pripravo na nasprotnika, kar do sedaj ni bilo pravilo, zato verjamem, da bomo dobro pripravljeni. V sredo bomo v Atenah pokazali svoj maksimum, kaj pa bo to prineslo, bomo pa videli."