Najboljši tudi pri fantih U15

Novi državni prvaki do 15 let so postali košarkarji Uniona Olimpije, ki so v finalu v Dobrovi odpravili Janče z rezultatom 75:65.

Union Olimpija je po osvojenem državnem naslovu za fante do 17 let, osvojila tudi naslov državnih prvakov v kategoriji za fante do 15 let. Mladi Zmaji so v finalu na Dobrovi odpravili Janče z rezultatom 75:65.

JANČE ENERGETIKA : UNION OLIMPIJA A 65:75 (9:24, 11:20, 19:21, 26:10)
Lampret 17 (10 skokov), Gomboc 15, Snoj 10 (16 skokov, 5 podaj); Malovčič 24 (19 skokov), Klavžar 15 (7 podaj), Kocjančič 12.

STATISTIKA

Danilo Podgoršek, trener Janč Energetike: "Čestitke Unionu Olimpiji in trenerskemu štabu za zasluženo osvojen naslov državnih prvakov. Po vsakem porazu ostaja nekoliko grenak priokus, a po presenetljivi zmagi nad ekipo Grosupljega, je bilo težko ohladiti glave in začeti z enako vnemo v finalno tekmo. Proti, na papirju, močnejšemu nasprotniku ti v takih tekmah ne preostane drugega kot borba do zadnje kapljice znoja, temu pa je potrebno dodati še precej loterije v taktiki – v petek se je izšlo, tokrat žal ne. Sezonski rezultatski cilj smo več kot presegli, hkrati pa osebnostno in košarkarsko zoreli iz dneva v dan. Fantom sem se priklonil že večkrat to sezono, tokrat pa se jim poleg globokega priklona zahvaljujem še za vse, kar so me to sezono naučili in mi dali, tudi za tistih nekaj živcev, ki so mi jih vzeli. Na koncu pa še velika hvala za glasno podporo s tribun vsem staršem, mlajšim in starejšim selekcijam KK Janče in vsem ostalim podpornikom, ki ste si v preteklih dneh vzel čas za nas; hudi ste bili kot poper! Vsa čast!"

Borut Fijavž, trener Uniona Olimpije U15: "Čestitke vsem udeležencem finalnega turnirja, vsem gledalcem in glavnemu organizatorju, gospodu Štruklju. Zelena množica navijačev, O-LIM-PI-JA in bobni so tisto, na kar se bomo s fanti spomnili vsakič, ko bomo na polici zagledali zlato medaljo. Bila je trdo prigarana, Janče so se izkazale v vsej svoji veličini. Kot je prav za finale, brez popuščanja in do zadnje minute. In zato jim čestitam. Pred finalom sem izjavil, da si želim, da moja ekipa odregira srčno, ekipno in da damo vse od sebe. Ta cilj smo izpolnili in nagrada je, kakršna je. Svojo zlato medaljo posvečam svojemu dedku. Hvala mu, ker nas je pri svojih 90-ih prišel spodbujat na drugi konec Slovenije."

Za Union Olimpijo so naslov državnih prvakov do 15 let osvojili:

1. Kim Klavžar
2. Domen Kočevar
3. Klemen Koklič
4. Oskar Weber
5. Jan Gnamuš
6. Teo Fajfar
7. Din Bašič
8. Jakob Kocjančič
9. Robert Jurkovič
10. Žiga Daneu
11. Alen Malovčič
12. Tim Gliha
13. Aljaž Križan
14. Vukašin Todorovič
15. Jaka Poboljšaj

Trener: Borut Fijavž
Pomočnika: Andrej Podvršnik, Marko Lisec.

MVP zaključnega turnirja: ALEN MALOVČIČ (UNION OLIMPIJA).
Najboljši strelec zaključnega turnirja: ALEN MALOVČIČ (UNION OLIMPIJA).
Najboljša peterka zaključnega turnirja: ANŽE MEDVED (ZLATOROG LAŠKO), DAN DUŠČAK (GROSUPLJE), JURE SNOJ (JANČE ENERGETIKA), KIM KLAVŽAR IN ALEN MALOVČIČ (OBA UNION OLIMPIJA).

Galerija