Odprava zelenih Zmajev za deset dni na Roglo

Moštvo Petrol Olimpije je v drugi teden priprav na novo sezono krenilo z veliko vneme in elana, v sredo pa je ekipa odpotovala na Roglo, kjer jo čaka desetdnevni pripravljalni tabor.

Po devetih dneh potenja v Areni Stožice in na okoliških travnih površinah, so se košarkarji Petrol Olimpije v sredo podali na Roglo, kjer jih čaka intenzivnih deset dni pripravljalnega tabora. Osvežitev na robu Pohorja bo prav zagotovo dobro dela tako igralcem, kot tudi strokovnemu štabu, saj je uvodni del priprav potekal ravno v najtoplejšem tednu letošnjega koledarskega leta.

»Na Rogli nas prav zagotovo čaka manjša osvežitev, nekoliko se bomo tudi izognili vročini, za katero verjamem, da bo še nekaj časa traja v Ljubljani. Seveda se bomo tudi bolje spoznali, saj si v desetih dneh skupnega življenja kar nekoliko prisiljen v več druženja,« je ob odhodu na priprave povedal glavni trener moštva Zoran Martić.

Martićevi četi se je v ponedeljek na treningih pridružil tudi Luka Šamanić, ki je po evropskem prvenstvu za fante do 18. leta dobil teden dni časa, da odpočije telo, ekipa pa tako na Roglo odhaja v polnem številu.

»V tem tednu smo se na kupu končno zbrali vsi, torej tudi tisti, ki so imeli reprezentančne ali pa kakšne druge obveznosti,« je po prihodu Šamanića povedal Martić, in dodal: »Zdaj se začenja resno delo.«

Moštvo v zaključku avgusta že čakajo prve pripravljalne tekme, več o nasprotnikih in natančnih terminih pripravljalnih tekem pa bo ljubljanski klub razkril v kratkem. Ekipa in strokovni štab sta trenutno osredotočena le na delo na Rogli.

Martić pa ob začetku pripravljalnega tabora hkrati pogleduje proti septembru in reprezentančnim obveznostim, ki čakajo nekatere igralce: »Pripravljalni tabor na Rogli je za nas prav zagotovo najpomembnejši del priprav na novo sezono. Opravili bomo glavnino vseh zadev, ki jih imamo v načrtu pri pripravah na novo sezono, saj se po vrnitvi v Ljubljano začnejo nove reprezentančne akcije in zna se zgoditi, da bomo v septembru znova pogrešali kakšnega od igralcev.«

V Ljubljano se bo moštvo vrnilo konec prihodnjega tedna in s pripravami na novo sezono nadaljevalo v slovenski prestolnici.

Galerija