Okorn zapušča Petrol Olimpijo, novi trener je Martić

Z današnjim dnem sta se vodstvo kluba in trener Gašper Okorn odločila za sporazumno prekinitev pogodbe. Novi trener Petrola Olimpije je postal Zoran Martić.

Z današnjim dnem sta se vodstvo KK Petrol Olimpija Ljubljana in trener Gašper Okorn odločila za sporazumno prekinitev pogodbe. Kot glavni razlog za predčasno prekinitev sodelovanja obe strani navajata predvsem preveliko nasičenost v odnosih med igralci in glavnim trenerjem, kar je zagotovo posledica nastopanja v treh tekmovanjih.

Trener Gašper Okorn je v Petrolu Olimpiji pustil velik pečat predvsem v lanski sezoni 2016/2017, saj je po osmih letih skupaj s sodelavci in igralci vrnil naslov državnega prvaka v Ljubljano. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila tudi pokalno lovoriko, pred začetkom sezone 2017/2018 pa so se navijači veselili tudi naslova Super pokalnih zmagovalcev Slovenije.

KK Petrol Olimpija Ljubljana se zahvaljuje trenerju Okornu za korektno delo v klubu, hkrati pa mu želi veliko sreče in uspeha pri nadaljevanju njegove trenerske kariere.

Novi glavni trener članske ekipe KK Petrol Olimpija je z današnjim dnem postal izkušeni slovenski trener 52 – letni Zoran Martić, ki bo vodil ekipo že v Nemčiji. Trener Martić je s Petrolom Olimpijo sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone 2017/2018.

Trener Martić se bo širši slovenski javnosti predstavil po prihodu iz gostovanja v Nemčiji. Predstavitvena konferenca bo organizirana v četrtek, 11.1. ob 12.00 v Stožicah.

Kdo je Zoran Martić?

Zoran Martić je edini slovenski košarkarski trener, ki je z domačo izbrano vrsto prišel do dveh odličij. Najprej je bil na evropskem prvenstvu do 22 let leta 1998 v italijanskem Trapaniju drugi, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 20 let na Ohridu še prvi. Kot trener je vodil številne klube tako doma kot v tujini. Nazadnje je bil kratko obdobje trener na Kitajskem, pred tem pa je sezono in pol deloval v poljskem Sopotu. Leto prej je delal v makedonskem MZT-ju, kjer je osvojil pokal in državni naslov. Od leta 1993 – 1997 je bil trener v mladinskem pogonu Petrola Olimpije, med leti 2008 in 2010 pa je bil pomočnik trenerja v evroligaški zasedbi Zmajev. V Sloveniji je v svoji karieri vodil še Krko, Slovan, Zlatorog, Helios, Kraški zidar, Škofjo Loko in Roglo. V tujini je bil trener na Madžarskem (Szolnok, Kormend), Cipru (APOEL), Ukrajini (Khimik) in v Črni gori (Budućnost). V svoji bogati trenerski karieri je sodeloval z mnogimi znanimi igralci kot so Stepania, Brezec, Nachbar, Smodiš, Bečirović, Lakovič in Milojević.

Galerija