Petrol Olimpija mladi v četrtek začenjajo sezono

Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana bo imel v sezoni 2018/19 kar dve ekipi v tekmovanjih članske konkurence. Z novo sezono v četrtek namreč v 4. SKL začenja tudi ekipa Petrol Olimpija mladi.

Tri leta so minila, odkar je imel Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana nazadnje mlado člansko ekipo, pred začetkom sezone 2018/19 pa je ljubljanski klub znova osnoval temelje drugega članskega moštva, ki bo baziralo na mladih košarkarjih ekipe do 19 let. Glavni trener moštva bo hkrati tudi glavni trener ekipe U19, Žiga Mravljak, ki se je Petrol Olimpiji pridružil poleti, in s fanti pošteno zavihal rokave. S pripravami na sezono so mladi Zmaji začeli že 6. avgusta, vmes stopili na parket na kar nekaj pripravljalnih tekmah, v četrtek pa jih čaka tudi uradna otvoritev sezone.

Ekipa Petrol Olimpija mladi bo v sezoni 2018/19 nastopala v 4. SKL, prvi del prvenstva pa bo začela v vzhodni skupini, kjer jo čakajo dvoboji s Krškim, Vrani Vransko, Dravogradom, Šentvid-Ljubljano, Brežicami in Preboldom. V četrtek se bodo v športni dvorani ljubljanske Gimnazije Bežigrad ob 20.30 pomerili s Šentvid-Ljubljano.

IZJAVA PRED TEKMO:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije mladi:
»Po dveh mesecih pripravljalnega obdobja na novo sezono je pred nami končno prva uradna tekma. Cilj v tej sezoni je vsem jasen. Kljub temu, da imamo zelo mlado ekipo, se želimo iz 4. SKL prebiti v 3. SKL, in na ta način postaviti temelje za naslednjo sezono. Fantje so zelo dobro delali skozi celotne priprave. Vse, kar pričakujem od njih, je visoko raven energije na parketu skozi vseh 40 minut vsake tekme. Vsak, ki bo stopil na parket, bo moral dati vse od sebe, in verjamem, da nam bo na koncu ravno to prineslo uspeh na uvodni tekmi 4. SKL.«

4. SKL, 1. KOLO

Gimnazija Bežigrad (Ljubljana), četrtek, 11. oktober, ob 20.30:
ŠENTVID-LJUBLJANA – PETROL OLIMPIJA MLADI