Petrol Olimpija začela s pripravami na novo sezono

Košarkarji Petrol Olimpije so v ponedeljek v Areni Stožice začeli s pripravami na novo sezono. Na uvodnem treningu so se zbrali vsi košarkarji, z izjemo Luke Šamanića, ki je v nedeljo s hrvaško reprezentanco sklenil nastope na evropskem prvenstvu za reprezentance do 18. leta.

V ogrevalni dvorani Arene Stožice se je v ponedeljek prvič to poletje zbrala ekipa Petrol Olimpije in začela s pripravami na novo sezono. Na uvodu v pripravljalno obdobje je manjkal Luka Šamanić, ki se bo moštvu priključil v tem tednu. V nedeljo je Šamanić namreč zaključil z nastopi na evropskem prvenstvu za fante do 18 let in bil eden izmed najboljših posameznikov v hrvaški reprezentanci.

Poleg novincev v moštvu, Marvina Jonesa, Jaleka Feltona, Marka Simonovića, Mihe Lapornika ter Jana Rebca, so bili na prvem treningu tudi košarkarji, ki so minulo sezono osvojili naslov državnega prvaka – Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Igor Tratnik, Jan Špan, Dražen Bubnić, Mirza Begić, Roko Badžim in Issuf Sanon. Jan Barbarič še okreva po operaciji kolena, treningom pa se bo priključil pred zaključkom koledarskega leta, kljub temu pa je prišel na prvi trening pozdravit nove in stare soigralce.

Praktično povsem prenovljena pa je zasedba na klopi Petrol Olimpije. Glavnemu trenerju Zoranu Martiču bosta v prihajajoči sezoni svetovala nekdanja Zmaja, Stipe Modrić in Gregor Hafnar, ki bosta v veliko podporo tudi pri individualnem delu z igralci.

Ekipa bo v Ljubljani ostala do srede, 15. avgusta, ko se bo odpravila na Roglo. Na obrobju Pohorja bo moštvo ostalo deset dni, sledila bo vrnitev v Ljubljano in nadaljevanje s trenažnim procesom v slovenski prestolnici.

Zoran Martič, glavni trener Petrol Olimpije:

»Vsi košarkarji so na priprave prispeli v drugačnem stanju. Nekateri že malenkost utrujeni, saj so, ne glede na počitniški čas, garali in se pripravljali na novo sezono, nekateri pa so si privoščili daljši dopust, morda zaradi poškodbe, ali pa dolge sezone, ki smo jo lani sklenili z naslovom državnega prvaka. V prvih dneh priprav bo poudarek torej predvsem na tem, da ugotovimo, na kakšni ravni je pripravljenost naših igralcev. Nato bomo skušali trening čim bolj individualizirat, saj želimo, da vsi delajo z enako intenzivnostjo. Na nek način bo ta prvi teden predpriprava za najtežji del priprav, ki ga bomo imeli v drugi polovici avgusta na Rogli.«

Galerija