Pionirska ekipa v Cerkljah

Košarkarji pionirske ekipe Petrol Olimpije od ponedeljka do srede nastopajo na mednarodnem prijateljskem turnirju v Cerkljah na Gorenjskem.

PRIJATELJSKI TURNIR (Cerklje na Gorenjskem, Slovenija)

Ponedeljek, 29. oktober:
PETROL OLIMPIJA – HELIOS SUNS 49:42 (12:11, 23:10, 9:7, 5:14)
Petrol Olimpija:
Koruza 2, Šmitran 11, Ličan 15, Todorovič 14, Obran 1, Popovič, Pogačar, Gončin, Malovčič 4, Mlakar 2

Tekmo proti Helios Suns so Zmajčki začeli odlično in povedli 10:2, nato pa z nekaj slabimi zapiranji pustili nasprotniku, da je unovčil svojo višino in preko skoka v napadu ujel priključek na 12:11. V drugi četrtini so naši fantje zaigrali veliko bolje in četrtino zanesljivo dobili. Rezultat polčasa 35:21.

V drugem polčasu je ritem igre nekoliko padel, košev je bilo malo, napak pa precej. Takšno igro so v zadnji četrtini bolje v svoj prid izkoristili Domžalčani, a so Olimpijini fantje pripeljali tekmo mirno do konca.

Borut Fijavž, glavni trener Petrol Olimpije U15A:
»Prvi del prve četrtine in druga četrtina sta bila fantastična, a bolj pomembno kot to je, da se iz napak v drugih delih tekme nekaj naučimo. Fantje so si na pleča dali veliko pritiska, saj so derbiji s Heliosom nekaj posebnega. A so ga zdržali, za kar jih lahko pohvalim.«

PUNTAMIKA ZADAR – PETROL OLIMPIJA 65:39 (15:14, 19:15, 19:8, 12:2)
Petrol Olimpija:
Koruza 15, Šmitran 18, Ličan 8, Todorovič 9, Obran 2, Popovič, Pogačar, Gončin 6, Malovčič 4, Mlakar 3

Drugo tekmo na turnirju so Zmajčki začeli izredno nezbrano in po dveh minutah zaostajali z 0:7. Minuta odmora je pomagal in počasi so stopili razliko ter prevzeli pobudo. Do konca polčasa so si ustvarili prednost petih točk.

V drugem polčasu so Zmajčki zaigrali, tako kot se od njih pričakuje. Obramba je do konca tekme nasprotnikom dovolila le še 10 točk, v napadu pa so z borbeno igro prihajali do drugih priložnosti za met in na koncu slavili s 65:39.

Borut Fijavž, glavni trener Petrol Olimpije U15A:
»Ne smemo si privoščiti tako slabih začetkov tekme, to je dejstvo. A tudi dobra reakcija na slab začetek ni zanemarljiva, saj smo se hitro pobrali in zaigrali tako kot znamo. Gre za odličen ekipni rezultat in to je super!«

Torek, 30. oktober, ob 15.00:
PETROL OLIMPIJA – TORNADO KAUNAS

Po skupinskem delu sledijo še tekme za razvrstitev.