Poraz proti AEK (71:80)

Petrol Olimpija je v 13. krogu košarkarske Lige prvakov izgubila na domačem parketu v Hali Tivoli proti grškemu AEK-u.

Petrol Olimpija nadaljuje tekmovanje v košarkarski Ligi prvakov s štirimi zmagami, potem ko je na zadnji domači tekmi v tej sezoni košarkarske Lige prvakov utrpela poraz proti atenskemu AEK-u z rezultatom 80:71. Zmaji so tekmo dobro odprli in ob polčasu vodili za 3 točke (36:33), a so v drugem polčasu gostje uprizorili preobrat ter slavili zmago z devetimi točkami prednosti. V vrstah domačih se je strelsko najbolj izkazal Gregor Hrovat s 15 točkami, medtem ko jih je Jan Špan dosegel 14. statistika

Naslednja tekma zeleno-bele čaka že v četrtek, ko se bodo v Ligi Nova KBM pomerili s Šentjurjem.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: “AEK si je zaslužil zmago. Želel bi si, da bi igrali bolje v obrambi. 80 točk je preveč za naš nivo. Eden od razlogov je ta, da smo predvsem v tretji četrtini prehitro padli v bonus in nismo uspeli igrati več agresivno. Fizično so bili premočni in so kaznovali vsako situacijo 1 na 1. Imeli smo nekaj dobrih trenutkov, še posebej v prvem polčasu.”

Jan Špan, igralec Petrol Olimpije: “Prvi polčas je bil dober, a v drugem smo naredili preveč napak. Predvsem je šlo za slabo komunikacijo ter neumne osebne napake, s katerimi smo jim dopustili veliko lahkih točk. Na koncu pa so nas tudi nadskakali. Ni bila slaba predstava z naše strani, a še vedno moramo delati veliko, da bi izboljšai podrobnosti. Zdaj bo to lažje saj imamo nekaj več časa in lažji razpored.”

Dragan Šakota, trener AEK-a: “Po porazu proti Strasbourgu nismo imeli druge možnosti, kot da to tekmo zmagamo. V drugem polčasu smo odigrali precej bolje, še posebej v obrambi. Olimpijo sem vedno spoštoval, ne glede na kakovost kadra. Pri tem moštvu sem prepoznal mladost, talent in energijo in svojim igralcem sem želel dopovedati, da v kolikor ne bodo igrali povsem resno bodo imeli veliko težav. Drugi polčas je bil veliko boljši, igrali smo z več energije.”

Vince Hunter, igralec AEK-a: “Po porazu proti Strasbourgu smo to tekmo enostavno morali zmagati, zato smo jo vzeli zelo resno.”

Video