Pred potjo v Novo mesto v četrtek še s Helios Suns

Petrol Olimpija se bo v četrtek po natanko 31 dneh vrnila na parket Arene Stožice in se na tekmi tretjega kola Lige Nova KBM za prvaka pomerila s Helios Suns.

Pred nedeljskim obračunom zadnjega kola rednega dela Lige ABA z novomeško Krko, se bodo košarkarji Petrol Olimpije v četrtek ob 20.00 prvič predstavili na parketu Arene Stožice pod vodstvom novega glavnega trenerja Jureta Zdovca. Ljubljančani se bodo pomerili z domžalskimi Helios Suns, obračun tretjega kola Lige Nova KBM za prvaka pa bo možno v neposrednem prenosu spremljati na Šport TV 1 in Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Zeleno-beli bodo skušali v četrtek zabeležiti svojo drugo zmago v drugem delu tekmovanja. Najboljših šest moštev prvega dela se v Ligi za prvaka bori za razvrstitev pred začetkom končnice, po zaključku drugega dela pa se bosta šesterici pridružili še dve najboljši moštvi Lige za obstanek. Zmaje sicer še čaka obračun drugega kola drugega dela državnega prvenstva s Sixt Primorsko, termin tekme pa bo znan v kratkem.

Domžalski košarkarji so na uvodu v Ligo za prvaka doživeli dva poraza. Najprej so 3. marca na gostovanju v Rogaški Slatini klonili proti Rogaški (83:90), v soboto pa so morali v Kopru priznati premoč še Sixt Primorski (53:83). Moštvo, ki ga vodi glavni trener Dejan Jakara, se je pred začetkom drugega dela državnega prvenstva okrepilo z nekdanjim košarkarjem Petrol Olimpije Igorjem Tratnikom, ki je proti Rogaški dosegel 21 točk, obračun s Koprčani pa sklenil že po dobrih dveh minutah igre zaradi zvina gležnja.

V tej sezoni so se košarkarji Petrol Olimpije in Helios Suns pomerili dvakrat, obakrat pa so zmago slavili igralci iz Domžal. Najbolj učinkovit košarkar Helios Suns je Blaž Mahkovic, ki v povprečju dosega 16,9 točke, 4,3 skoke in 2,2 podaji na tekmo (valorizacijski indeks 16,7). V torek so domžalski košarkarji na zadnji tekmi rednega dela Lige ABA 2 doživeli tesen poraz proti Splitu (78:82), prav Mahkovic pa je bil z 21 točkami najboljši strelec svoje ekipe.

Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini, na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na prodajnih mestih Moje karte. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Za nas je tekma s Helios Suns druga tekma v Ligi Nova KBM za prvaka. Čaka nas dober tekmec, proti kateremu smo v tej sezoni dvakrat že izgubili, to pa dovolj pove o kvaliteti domžalskega moštva. Sami smo sicer trenutno v fazi priprav na nedeljsko tekmo s Krko v Ligi ABA, kljub temu se bomo na obračun s Helios Suns pripravljali, kot na vsakega do zdaj in tekmo odigrali po svojih najboljših močeh ter jo morda izkoristili tudi za to, da dvignemo raven igre nekaterih igralcev, ki jih bomo v nedeljo potrebovali v Novem mestu.«

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 3. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), četrtek, 14. marec, ob 20.00:
PETROL OLIMPIJA – HELIOS SUNS (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana)

LESTVICA:

M

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

Točke

1.

Sixt Primorska

2

2

0

4

2.

Hopsi Polzela

2

1

1

3

3.

Rogaška

2

1

1

3

4.

Petrol Olimpija

1

1

0

2

5.

Helios Suns

2

0

2

2

6.

Krka

1

0

1

1