Preobrat Zmajčkov v drugem delu tekme

Mladi Zmajčki so na najlepši način, z velikim preobratom in zmago, sklenili pripravljalni turnir v srbskem Novem Sadu.

PRIPRAVLJALNI TURNIR U15 (Novi Sad, Srbija)

Nedelja, 23. september:
ALL STAR NOVI SAD : PETROL OLIMPIJA 48:54 (17:16, 14:9, 11:14, 6:15)

Petrol Olimpija: Koruza 16, Šmitran 12, Ličan 1, Gorenjc, Todorovič 14, Obran 2, Popovič, Pogačar, Kočevar, Gončin, Malovčič 9, Mlakar.

Tekmo za tretje mesto sta obe ekipi začeli dobro in učinkovito v napadu. V drugi četrtini so domačini zaigrali bolje in povedli 25:19 in do konca polčasa uspeli vodstvo obraniti (31:25).

Uvodnih šest minut tretje četrtine je pripadlo Novosadčanom, ki so svojo prednost podvojili (41:29), nato pa so Zmajčki začeli igrati kot prerojeni.

Z agresivno obrambo in hitrimi protinapadi so uspeli stopiti prednost nasprotnikov do konca četrtine na 42:39, domačini pa so preobrat lahko le utrujeno spremljali. Zadnjo četrtino so naši fantje še vedno prevladovali na igrišču in tekmo zaključili z najvišjo prednostjo na tekmi, šest točk.

Borut Fijavž, trener Petrol Olimpija:
»Zahvaljujemo se gospodu Hodžiću za povabilo in vložen trud v organizacijo odličnega turnirja. Zadovoljen sem s prikazanim karakterjem naših fantov. Vrniti se v tekmo, ko 16 minut do konca zaostajaš 12 točk in zaključiti tako zbrano, kot nam je uspelo, je dober obet za nadaljnje delo. Fantje so tekmovalci in težko prodajo svojo kožo, kar je zagotovo pomembna komponenta za kvalitetno delo v naslednjih mesecih. Nekateri sprejemajo več vloge, nekateri še ne, ampak pomembno je, da funkcioniramo kot ekipa, ko nam gre težko in to smo, vključeno z dodatno energijo dosegli lepo zmago. Hvala vsem navijačem, ki so nas spremljali v Novem Sadu in bili naš šesti igralec!«

Galerija