Priprava na tekmo: Petrol Olimpija – Helios Suns

Četrtek Petrol Olimpiji prinaša dvoboj tretjega kola Lige Nova KBM za prvaka, Zmaji pa se bodo v Stožicah pomerili s Helios Suns.

Pred tekmo:

Košarkarji Petrol Olimpije bodo pred nedeljsko tekmo sezone na parket stopili še v četrtek in se v stoženski dvorani pomerili s Helios Suns. Dvoboj z Domžalčani bo za ljubljanske košarkarje drugi v tej sezoni v drugem delu Lige Nova KBM, kjer se najboljših šest moštev prvega dela bori za razvrstitev pred začetkom končnice državnega prvenstva.

Medsebojni dvoboji v sezoni 2018/19:

Moštvi Petrol Olimpije in Helios Suns sta se v tej sezoni pomerili dvakrat, obe zmagi pa so zabeležili domžalski košarkarji, a je tu zagotovo pomembno dodati dejstvo, da je Zmaje obakrat vodil glavni trener Žiga Mravljak, Ljubljančani pa so zaigrali v oslabljeni zasedbi.

Na prvem obračunu v Hali Tivoli je Petrol Olimpija zaigrala z ekipo, ki je v povprečju štela zgolj 21,7 let, za Zmaje pa so bile usodne številne izgubljene žoge (na koncu kar 24). Domžalska Sonca so z 21 točkami nekdanjega košarkarje ljubljanskega kluba Blaža Mahkovica, slavila zmago s 76:68. Zeleno-beli so se tudi v Športni dvorani Domžale na zadnji tekmi prvega dela državnega prvenstva predstavili v oslabljeni zasedbi, saj je obračun s Helios Suns sledil le dan za dvobojem Lige ABA z Igokeo. Domačini so zmagali z 72:60.

Ključ do zmage:

Ponoviti predstavo iz uvodne tekme Lige Nova KBM za prvaka in z dobro igro v obrambi omejiti napad Sonc. Helios Suns imajo sicer po 20 odigranih tekmah v državnem prvenstvu najslabši napad med vsemi ekipami, ki jih v tej sezoni lahko spremljamo v Ligi Nova KBM (73,9). Kljub temu pa znajo biti domžalski košarkarji še kako nevarni, če jim tekmec pusti, da se razigrajo.

STATISTIČNA PRIMERJAVA

PETROL OLIMPIJA

 

HELIOS SUNS

78,5

Točke

73,9

37,6

Skoki

31,6

18,2

Podaje

18,7

Miha Lapornik (11,1)

Najboljši strelec

Blaž Mahkovic (16,9)

Marko Simonović (7,4)

Najboljši skakalec

Nikola Gajić (5,6)

Roko Badžim (3,3)

Najboljši podajalec

Jure Močnik (5,4)


Tekmovanje: Liga Nova KBM za prvaka (3. kolo)
Dan: Četrtek, 14. marec 2019
Začetek tekme: 20.00
Sodniki: Matej Špendl (Maribor), Milan Španič (Postojna), Primož Pipan (Ljubljana)
Tehnični komisar: Tomo Kovačič (Kranj)
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija Ljubljana / bencinski servisi Petrol / Moje karte
Prenos tekme: Šport TV 1 & Facebook stran Petrol Olimpija Ljubljana
Radio: /