Priprava na tekmo: Petrol Olimpija – Neptunas Klaipeda

Po ponedeljkovem gostovanju v Podgorici se Petrol Olimpija v sredo ob 18.30 vrača na domači parket Arene Stožice, kjer jo čaka obračun z Neptunas Klaipedo v Ligi prvakov.

Pred Zmaji je težka preizkušnja:

Vedno, ko tvoje moštvo čaka preizkušnja z ekipo, ki je na dosedanjih 13 tekmah nove sezone le trikrat izgubila, si lahko več kot prepričan, da je pred teboj dolg večer. Neptunas Klaipeda je v litovskem državnem prvenstvu klonila le enkrat na devetih obračunih, v Ligi prvakov pa ima po štirih kolih na svojem računu dve zmagi in dva poraza.

Ob tem je potrebno zapisati, da so Litovci kot prvi v sezoni porazili SIG Strasbourg, proti njim dosegli kar 92 točk, kar je svojevrsten dosežek, če upoštevamo dejstvo, da so Francozi Bešiktaš zadržali pri 71, medi Bayreuth pri 62 in naše Zmaje pri 71 točkah. Ne glede na to, kateri igralec stopi na igrišče v dresu Neptunas Klaipede, vsakdo je nevaren za koš – kar štirje košarkarji vodilnega moštva litovskega državnega prvenstva v povprečju namreč dosegajo več kot deset točk.

Vrnitev poškodovanih:

Petrol Olimpija je v ponedeljek proti Budućnosti v Podgorici zaigrala brez treh košarkarjev, ki so v tej sezoni vsak na svoj način že pustili svoj pečat v igri ljubljanskega moštva. Mirza Begić je okreval po poškodbi gležnja, ki jo je staknil na petkovem obračunu s Sixt Primorsko, po dveh tekmah odsotnosti zaradi bolečin v hrbtu se vrača tudi Blaž Mesiček, še najbolj pa veseli dejstvo, da so težave z bolečino v zadnji stegenski mišici Scottieja Reynoldsa bolj ali manj preteklost in Reynolds bo tako lahko prvič po petih tekmah izostanka v sredo stopil na igrišče.

Zgolj za občutek: V Ligi prvakov Begić v povprečju beleži 6,8 točke, 3,5 skoka in 1,3 blokade na tekmo, Mesiček 6,3 točke in 2,5 podaje na tekmo, Reynolds pa 12,0 točk, 6,5 podaje in 3,0 skoke na tekmo (zaigral je le na dveh tekmah).

Domačim navijačem Petrol Olimpije se na sredini tekmi v Areni Stožice še ne bo predstavil Marko Simonović, ki je v ponedeljek v Podgorici debitiral proti Budućnosti in dosegel dve točki.

Zanimiva statistika:

Petrol Olimpija je slavila le eno zmago na zadnjih osmih tekmah v Ligi prvakov, a ravno ta zmaga, je prišla v četrtem kolu proti Oostendeju minuli teden (79:73). Nekoliko zaskrbljujoče je dejstvo, da so Zmaji klonili na zadnjih petih domačih tekmah evropskega tekmovanja, hkrati pa tudi Neptunas Klaipeda ni ravno uspešen na gostujočih igriščih, saj so pred gostovanjem v Ljubljani izgubili pet zaporednih tekem, na katerih so gostovali. Litovci so kljub temu na vsaki od teh tekem dosegli vsaj 70 točk.

Tekmovanje: Liga prvakov (5. kolo)
Dan: Sreda, 7. november 2018
Začetek tekme: 18.30
Sodniki: Gentian Cici (Albanija), Kerem Baki (Turčija), Martin Horozov (Bolgarija)
Tehnični komisar: Andrej Jelen (Slovenija)
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija, prodajna mesta Moje karte, bencinski servisi Petrol
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202