Priprava na tekmo: Petrol Olimpija – SIG Strasbourg

Košarkarji Petrol Olimpije bodo imeli v torek ob 18.30 na domačem parketu Arene Stožice odlično priložnost, da z zmago vstopijo v novo sezono Lige prvakov.

Uvodno kolo Lige prvakov: Zmaji v torek na domačem parketu začenjajo svojo drugo sezono v Ligi prvakov. Minulo sezono so na 14 tekmah zabeležili štiri zmage, od teh eno proti SIG Strasbourgu. Tekmovanje so sklenili na sedmem mestu skupine C, v novo sezono pa Petrol Olimpija vstopa z željo, da se ekipa prebije med najboljših šestnajst moštev Lige prvakov.

Obračun starih znancev: Petrol Olimpija in SIG Strasbourg imata za seboj že dva obračuna v Ligi prvakov. Med seboj sta se ekipi pomerili v minuli sezoni in si razdelili zmagi, vsako moštvo je po eno zabeležilo na domačem parketu. Tako so Zmaji v Areni Stožice v začetku decembra v Areni Stožice slavili tesno zmago z 78:77, toda Francozi so skupinski del tekmovanja sklenili na boljšem položaju, kot Ljubljančani in se prebili vse do četrtfinala elitnega evropskega košarkarskega tekmovanja, kjer pa jih je nato izločil kasnejši prvak, grški AEK.

Na tribunah znova Green Dragons: Po tem, ko so Zmaji na gostovanju v Beogradu minulo soboto doživeli pravo navijaško vzdušje navijačev Partizana, je torkov prvi obračun Lige prvakov odlična priložnost, da košarkarje Petrol Olimpije do prve zmage v novi sezoni mednarodnega tekmovanja na domačem parketu pospremijo tudi vsi ljubljanski navijači.

Tako bo na tribunah obračuna s SIG Strasbourgom v torek prisotna tudi navijaška skupina Green Dragons, ki je minuli teden praznovala 30. rojstni dan. Tako košarkarji, kot tudi strokovni štab in vodstvo kluba, so zelo veseli, da bodo Green Dragons znova leteli z Zmaji, in poskrbeli za izjemno vzdušje v Areni Stožice.

Tekmovanje: Liga prvakov (1. kolo)
Dan: Torek, 9. oktober 2018
Začetek tekme: 18.30
Sodniki: Oskars Lucis (Riga, Latvija), Gatis Salins (Marupe, Latvija), Gintaras Vitkauskas (Vilnius, Litva)
Tehnični komisar: Andrej Jelen
Dvorana: Arena Stožice
Mesto: Ljubljana (Slovenija)
Vstopnice: spletna trgovina KK Petrol Olimpija, prodajna mesta Moje karte, bencinski servisi Petrol
Prenos tekme: Šport TV 1
Radio: Val 202