S Šenčurjem pred končnico

Petrol Olimpija bo v 14. krogu Lige Nova KBM v četrtek, 3.5. ob 18.00 v Stožicah gostila Šenčur. Srečanje bo v prenosu na RTV Slovenija 2.

Petrol Olimpijo jutri, v četrtek, 3.5. ob 18.00 v Stožicah čaka še tekma zadnjega 14. kroga Lige Nova KBM za prvaka. Nasprotnik bo ekipa Šenčurja, ki je že izgubila vse možnosti za preboj v končnico. Tekma bo v neposrednem TV prenosu na RTV Slovenija 2. Že je znano, da bodo Zmaji pred začetkom končnice na 1. mestu in bodo imeli prednost domačega igrišča na 1. tekmi polfinala, ki bo v sredo, 9.5. v Stožicah.

Za četrto pozicijo v končnici sta v igri še dve moštvi in sicer Rogaška, ki so jo Zmaji premagali v zadnjem odigranem krogu ter domžalski Helios Sunsi. Rogaška mora za preboj v končnico slaviti zmago na srečanju v Kopru proti Sixt Primorski, Helios pa v kolikor želi v polfinale mora premagati Ilirijo v Domžalah ter računati na poraz Rogaške s Sixt Primorsko.

Petrol Olimpija lahko zadnjo tekmo Lige Nova KBM za prvaka odigra sproščeno, a vseeno motivirano, saj si želi drugi del Lige Nova KBM končati z zmago. Po lažji poškodbi kolena se počasi na parket vrača Domen Lorbek, nekoliko pa je vprašljiv nastop Mitcha McCarrona, ki si je lažje poškodoval prst na roki na srečanju v Rogaški Slatini.

Vstopnice za tekmo 14. kroga Lige Nova KBM za prvaka: Petrol Olimpija - Šenčur Gorenjska gradbena družba (v četrtek, 3.5. ob 18.00 v Stožicah) so že v prodaji preko spleta www.shop.olimpija.com in na prodajnih mestih mojekarte.si. Vstopnice za tekme lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Blagajna v Stožicah se odpre uro pred začetkom srečanja.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: »Drugi del Lige Nova KBM za prvaka si želimo na tekmi s Šenčurjem v Stožicah zaključiti v enakem ritmu in se s tem pripraviti na začetek končnice.«