Sanon v petek začenja s poletno Ligo NBA

Mladi talent Petrol Olimpije in 44. izbor na letošnjem NBA naboru Issuf Sanon bo v Las Vegasu v petek z Washington Wizards začel s poletno Ligo NBA. Ekipa Čarovnik je že v največjem mestu Nevade, kjer se intenzivno pripravlja na začetek tekmovanja.

Washington Wizards bodo med petkom in ponedeljkom odigrali tri tekme predtekmovanja. V petek se bodo pomerili s Cleveland Cavaliers, v nedeljo jih čaka dvoboj s San Antonio Spurs, v ponedeljek pa še obračun s Philadelphia 76ers. Po uvodnih treh tekmah bo znana razvrstitev, ki bo vplivala na turnir poletne Lige NBA v Las Vegasu, ki bo potekal vse do torka, 17. julija.

Issuf Sanon je eden izmed 16 igralcev Washingtona, ki se potijo na treningih v Las Vegasu. Ekipo bo na poletni ligi vodil Ryan Richman, ki je zadnje štiri sezone deloval kot video analitik v Washingtonu, pred nekaj dnevi pa je prevzel mesto pomočnika trenerja Scotta Brooksa.

Mladi Sanon je v minuli sezoni v dresu Petrol Olimpije zaigral na šestih tekmah Lige ABA, treh tekmah Lige prvakov in 21 tekmah državnega prvenstva. Na regionalni sceni je v povprečju dosegal 3,0 točke, 1,2 skoka in 0,7 podaje, v evropskem tekmovanju 3,3 točke, 2,7 skoka in 1,3 podaje na tekmo, v državnem prvenstvu pa 5,9 točke, 2,6 skoka in 1,3 podaje na dvoboj.