Scottie Reynolds okrepil Petrol Olimpijo

Pred nadaljevanjem sezone se je Petrol Olimpija dodatno okrepila na položaju organizatorja igre. V Ljubljano prihaja Scottie Reynolds, ki se je ekipi že pridružil na treningih, s klubom pa je podpisal enoletno pogodbo.

Američan, ki je ravno v sredo dopolnil 31 let, se je kot izredno perspektiven izkazal že v srednji šoli, na kolidžu, obiskoval je Villanovo, pa je v svojem prvem letu proti Connecticutu dosegel celo 40 točk. Že takrat je pokazal zmožnost, da vodi ekipo, v svoji zadnji sezoni, ki jo je preživel na Villanovi, pa je v povprečju dosegal 18,5 točke na tekmo, ob tem pa za tri točke metal kar 40-odstotno.

Po tem, ko je poletje po zaključku študija preživel v Poletni Ligi NBA, se je preselil v Evropo, v najmočnejšo ligo na svetu pa se je skušal vrniti po igranju v razvojni Ligi NBA (takratna NBDL). Leta 2011 je tako podpisal pogodbo z Utah Jazz, a zanje ni zaigral.

V Evropi je med drugim nosil dres Antalyje, Nymburka, Bešiktaša, Brindisija ter Cibone, v sezoni 2017/18 pa je igral za Zenit iz Saint Petersburga. V sezoni 2016/17, ki jo je preživel v Zagrebu, je v povprečju beležil 6,94 podaje na tekmo, in bil tako drugi najboljši asistent regionalnega tekmovanja.

Scott Michael Reynolds
Datum rojstva
: 10. oktober 1987
Položaj: organizator igre
Višina: 188 cm
Klubi: Prima Veroli, Springfield Armor, Talk 'N Text Tropang Texters, Antalya Büyükşehir Belediyesi, New Basket Brindisi, ČEZ Nymburk, Hapoel Holon, Krasnye Krylia, Beşiktaş, Enel Brindisi, Hapoel Holon, Cibona in Zenit Saint Petersburg.

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Ob podpisu pogodbe s Scottijem Reynoldsom imamo velika pričakovanja, saj vemo, česa je Scottie zmožen na parketu. Potrebovali smo igralca, kot je Reynolds, in upamo, da bo moštvu dal to, kar ta trenutek potrebujemo.«

Scottie Reynolds, igralec Petrol Olimpije:
»Vesel sem, da sem se pridružil Petrol Olimpiji, in da je Ljubljana postala moj novi dom, hkrati pa sem zelo vesel, da bom znova zaigral v Ligi ABA. Dejstvo, da ekipa igra v regionalnem tekmovanju, Ligi prvakov in slovenskem državnem prvenstvu, je velika priložnost tudi za moj košarkarski razvoj, hkrati že komaj čakam, da se predstavim navijačem Zmajev. Veselim se vseh izzivov, vem pa, da nas čakajo vzponi in padci, a napravili bomo vse, da bo vzponov čim več.«