Poraz Zmajčkov na uvodni evroligaški preizkušnji

Mladinsko moštvo Petrol Olimpije je na tekmi prvega kola skupinskega dela evroligaškega turnirja Marka Ivkovića v Beogradu klonilo proti Megi Bemax (61:74).

Mladinci Petrol Olimpije so na uvodni preizkušnji evroligaškega Turnirja prihodnje generacije oziroma Turnirja Marka Ivkovića v Beogradu doživeli poraz. Od izbrancev glavnega trenerja Žige Mravljaka so bili s 74:61 boljši košarkarji Mege Bemax. S 16 točkami je bil najboljši strelec Alen Malovčič, zbral je tudi pet skokov in ukradel štiri žoge. Tim Klavžar je 12 točkam dodal pet podaj in štiri skoke, Jan Sagadin pa se je ustavil pri 10 točkah.

Ljubljanski košarkarji so tekmo dobro začeli, po malo več kot polovici igre v prvi četrtini tudi vodili s 15:11, nato pa je Mega Bemax prešla v vodstvo, ki ga do konca srečanja ni več izpustila iz rok. Zmajčki so se borili vse do zadnjih trenutkov, a tekmecev žal niso uspeli ujeti.

Mlada Zeleno-bela četa bo na parket v Beogradu znova stopila v soboto, ko Petrol Olimpijo čakata dve preizkušnji – ob 12.00 se bodo Ljubljančani pomerili s Sparsi iz Sarajeva, ob 20.00 pa bo sledil še obračun s turškim Fenerbahcejem.

IZJAVA PO TEKMI:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije U18:
»Po prvi odigrani tekmi smo lahko zadovoljni s prikazanim. Na žalost je na takšnih tekmah pomembna vsaka posest žoge in mi smo v določenih trenutkih odigrali premalo zbrano. Glede na to, da smo igrali proti telesno dominantni ekipi Mege Bemax, smo se večino časa zatekali k metom iz razdalje. Situacije so bile večino časa izdelane, na žalost pa naši strelci niso bili pri metu.«

TURNIR ADIDAS NEXT GENERATION / TURNIR MARKA IVKOVIĆA (Beograd, Srbija; 22.-24. februar 2019)

SKUPINA B

1. kolo:

ŠD Železnik, petek, 22. februar:
MEGA BEMAX – PETROL OLIMPIJA 74:61 (19:15, 22:16, 16:14, 17:16)
Petrol Olimpija:
Sytnikov 5, Daneu, Cerkvenik 4, Jurkovič 4, Kočevar 2, Sagadin 10, Malovčič 16 (5 skokov, 4 prid. žoge), Fajfar 2 (4 skoki), Klavžar 12 (5 podaj, 4 skoki), Babšek Vrečko 4, Vukovič, Šikanič 2 (5 podaj).

STATISTIKA

2. kolo:

ŠD Železnik, sobota, 23. februar, ob 12.00:
PETROL OLIMPIJA – SPARS SARAJEVO

3. kolo:

ŠD Železnik, sobota, 23. februar, ob 20.00:
FENERBAHCE – PETROL OLIMPIJA

VEČ O PETROL OLIMPIJI NA EVROLIGAŠKEM TURNIRJU
URADNA SPLETNA STRAN TURNIRJA