Poraz na uvodu v državno prvenstvo

Moštvo Petrol Olimpije je na reprizi finalnega niza iz minule sezone državnega prvenstva v Novem mestu doživelo poraz proti Krki (91:69).

Uvod v novo sezono državnega prvenstva se ni izšel po načrtih košarkarjev Petrol Olimpije, ki so na gostovanju v Novem mestu doživeli poraz. Krka, ki to sezono, tako kot ljubljanski klub, nastopa v Ligi ABA, je bila boljša z rezultatom 91:69.

Novomeški košarkarji so nadzor nad potekom igre na parketu prevzeli ob koncu prve četrtine, ko so z nizom desetih zaporednih točk, na katere Zmaji niso našli odgovora, zaostanek s 14:18 spremenili v vodstvo s 24:18. Petrol Olimpija je Novomeščane lovila, na začetku tretje četrtine prišla blizu (50:45), toda Krka je odgovorila z delnim izidom 23:7 in pobegnila na 73:52.

Ob koncu tretje četrtine je Petrol Olimpija ostala še brez Issufa Sanona, ki je pri enem izmed prodorov Novomeščanov prejel udarec v glavo, zaradi katerega je moral zapustiti igro. Ljubljančani so se borili vse do zadnjega, a na vsak poskus preobrata, je imela Krka pripravljen odgovor, Zmaji pa so tako doživeli prvi poraz v novi sezoni državnega prvenstva.

Jan Špan in Miha Lapornik sta dosegla vsak po 14 točk, Blaž Mesiček pa jih je vknjižil 12.

Košarkarje Petrol Olimpije nova preizkušnja čaka že v nedeljo ob 21.00, ko v Areno Stožice prihaja Zadar. Tekmo tretjega kola Lige ABA bodo obeležili tudi posebni dresi, v katerih bodo zaigrali košarkarji ljubljanskega kluba, črne drese pa bodo v znak podpore kampanji Europa Donna Slovenija in ozaveščanju o problematiki raka dojk, krasile številke roza barve.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Zaslužena zmaga Krke, ki je bila od prve do zadnje sekunde boljši nasprotnik.«

Miha Lapornik, igralec Petrol Olimpije:
»Enostavno nismo bili dorasel tekmec Krki. Novomeščani so bili enostavno boljši v vseh elementih igre, igrali so agresivno, mi pa nismo uspeli odgovoriti z enako energijo na igrišču. Padli smo v slab ritem, iz katerega nismo našli izhoda, in na žalost doživeli poraz.«

LIGA NOVA KBM, 1. KOLO

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto), četrtek, 11. oktobra:
KRKA – PETROL OLIMPIJA 91:69 (26:20, 21:20, 26:12, 18:17)
Petrol Olimpija: Jones 8, Tratnik, Špan 14, Bubnić, Lazić 6, Lapornik 14, Begić 2 ,Badžim 2, Mesiček 12, Sanon 6, Rebec, Radulović 5.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA