Talent iz Ukrajine v drugo sezono z Zmaji

Ko se je Issuf Sanon sredi sezone 2017/18 pridružil ekipi Petrol Olimpije, se je o mladem Ukrajincu z afriškimi koreninami, vedelo bolj malo. Pred manj kot mesecem dni je bil Sanon izbran na naboru Lige NBA, še pred dopolnjenim 19. letom pa bo vstopil v svojo drugo sezono z ljubljanskimi Zmaji.

Issuf Sanon se je Petrol Olimpiji pridružil 13. januarja, ko je z Ljubljančani podpisal štiriletno pogodbo. V dresu Zmajev je debitiral 21. januarja, ko je proti Budućnosti v osmih minutah igre v statistiko vpisal eno ukradeno žogo, svoj talent pa je pokazal že teden dni kasneje, ko je proti Šenčurju dosegel 11 točk in zbral pet skokov.

Rekord sezone je postavil ob koncu prvega dela Lige Nova KBM proti Helios Suns. Takrat je v Hali Tivoli v 31 minutah dosegel kar 23 točk, ob tem pa zadel štiri mete za tri točke in temu dodal tri pridobljene žoge. Hkrati je bil Sanon eden izmed ključnih košarkarjev Petrol Olimpije tudi na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva proti Rogaški, ko je dosegel 10 točk in zbral tri skoke.

Njegove dobre igre so opazili tudi v Ligi NBA – na naboru, ki je 21. junija potekal v Brooklynu, so ga kot 44. izbor vzeli Washington Wizards, za katere bo to poletje nastopil tudi v poletni Ligi NBA.

Kako se mladi Sanon počuti v Ljubljani, kaj misli o mestu, kakšne načrte ima za prihodnost, pa si lahko vsi navijači pogledajo v spodnjem videu.

Video