Teden v številkah: Špan vodilni strelec za tri točke v Ligi ABA

Za košarkarji Petrol Olimpije je nov naporen teden preizkušenj. Odigrali so tri tekme, po eno v vsakem tekmovanju, vknjižili pa zmago proti Zadru.

1… Petrol Olimpija je v minulem tednu zabeležila eno zmago – nedeljsko v tretjem kolu Lige ABA proti Zadru.

2… Le, ko sta bila na parketu Roko Badžim in Bojan Radulović, je Petrol Olimpija v četrtek proti Krki v Novem mestu dobivala tekmo.

3… Na tretjem mestu lestvice moštev regionalne lige se ta trenutek nahaja ljubljanska ekipa.

6… V svojih vrstah imamo še naprej vodilnega košarkarja Lige ABA po številu zadetih metov za tri točke. Jan Špan jih je v nedeljo proti Zadru zadel šest,  po treh tekmah pa v povprečju zadeva 4,33 trojke na tekmo.

7… Teden dni bomo morali čakati, da Zmaje znova vidimo na domačem parketu Arene Stožice. V nedeljo ob 19.00 se bodo namreč pomerili s Hopsi s Polzele.

8… Podaj je na svoji prvi tekmi v dresu Petrol Olimpije v statistiko vpisal Scottie Reynolds. Temu je dodal še devet točk in bil na ta način zelo blizu dvojnemu dvojčku.

14/14 in 19/19… V zadnjem tednu sta bila Jan Špan in Miha Lapornik dvakrat najboljša strelca Petrol Olimpije, v obeh primerih pa sta dosegla enako število točk. V četrtek proti Krki sta jih oba dosegla 14, v nedeljo proti Zadru pa oba 19.

+19… Z Bojanom Radulovićem na parketu so Zmaji nedeljsko tekmo z Zadrom dobivali z razliko 19 točk.

39,7 %… Zmaji v novi sezoni Lige ABA odlično mečejo za tri točke. Z 39,7 % metom za tri so najboljše moštvo regionalne lige.

98… Petrol Olimpija je po treh kolih nove sezone na vrhu lestvice statistične kategorije valorizacija.