Teden v številkah: Zmaji odlično skačejo pod obema obročema

Nov teden nove sezone za Petrol Olimpijo, košarkarji so odigrali zgolj eno tekmo, kljub temu pa je znova možno najti deset zanimivih statističnih podatkov iz minulega tedna.

1… Zgolj za točko so v minuli sezoni košarkarji Petrol Olimpije premagali SIG Strasbourg na domačem parketu. V torek imajo priložnost, da rezultat nekoliko izboljšajo.

1/1… Trenutni izkupiček zmag in porazov naših Zmajev v Ligi ABA.

2… Kljub porazu na sobotni tekmi v Beogradu je Petrol Olimpija v statistični kategoriji varolizacije še naprej na visokem drugem mestu lestvice Lige ABA.

3… Tretji najboljši strelec drugega kola Lige ABA je bil Jan Špan, ki je proti Partizanu dosegel 24 točk, pri tem pa zadel…

5… metov za tri točke iz osmih poskusov, s tem izkupičkom pa skočil na vrh lestvice strelcev najboljših »šuterjev« za tri točke regionalnega tekmovanja.

3… Ta teden bo znova zelo naporen za košarkarje glavnega trenerja Zorana Martića, saj bodo med torkom in nedeljo odigrali kar tri tekme.

37,5… Petrol Olimpija je visoko na lestvici ekip tudi v kategoriji skupnih skokov na tekmi. Zmaji jih na posamezen obračun Lige ABA zberejo kar 37,5 na tekmo.

40… Skokov so Ljubljančani zbrali v soboto proti Partizanu.

54,5… Zmaji so v primerjavi z uvodno tekmo Lige ABA popravili met za dve točki. Če so proti Mornarju za dve točki metali 51,5-odstotno, so proti Partizanu zadeli 54,5-odstotkov vseh metov znotraj črte za tri točke.

166… Skupno doseženih točk Petrol Olimpije na uvodnih dveh preizkušnjah Lige ABA. Dovolj za trenutno šesti najboljši napad regionalnega tekmovanja.