Tesna zmaga nad Bešiktašem

Košarkarji Petrol Olimpije so na tekmi preobratov v Kranjski Gori z 81:79 premagali Bešiktaš. Dvoboj je v zadnjih sekundah obračuna odločil Mirza Begić.

Po nekoliko zadržanem začetku tekme, Bešiktaš je dvoboj odprl z nizom trinajstih zaporednih točk, na katerega Petrol Olimpija ni imela odgovora, so Zmaji svoje motorje zagnali v drugi četrtini, se vrnili v igro, in po izjemni akciji Jaleka Feltona in Marvina Jonesa povsem ob koncu prvega polčasa rezultat tudi poravnali (38:38).

Tu pa se niso ustavili – tri minute pred koncem tretjega dela igre je tako semafor v Kranjski Gori kazal že 56:44 za Ljubljančane, a začela se je vrnitev Bešiktaša, ki je dve minuti pred koncem zadnje četrtine povedel s 77:76. S silovitim zabijanjem je Zmaje v vodstvo vrnil Mirza Begić, svoje pa je nekaj sekund kasneje dodal še Roko Badžim (80:77), toda Turki so se 34 sekund pred koncem približali na vsega točko zaostanka (79:80). Mirno roko na črti prostih metov je ohranil Begić, Bešiktaš pa je na drugi strani zapravil zadnji napad.

V dresu Petrol Olimpije se je s 16 točkami in desetimi skoki izkazal Marvin Jones. Roko Badžim in Issuf Sanon sta dodala vsak po 15 točk, Jan Špan (pet skokov, pet podaj) in Mirza Begić pa vsak po deset točk.

V soboto bo ekipa odpotovala v Trst, kjer se bodo ob 19.00 na tekmi, zaprti za javnost, pomerili z domačim moštvom.

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Za nami je še ena težka tekma s tesno končnico. Zagotovo je zelo pomembno, da si igralci, ki so trenutno v ekipi, ob odsotnosti ostalih košarkarjev, ki so na reprezentančnih dolžnostih, nabirajo izkušnje. Proti Bešiktašu smo pokazali kar nekaj dobre igre, a hkrati tudi veliko slabosti, zato nas do začetka Superpokala Lige ABA čaka še veliko dela.«

PRIPRAVLJALNE TEKME 2018/19

Torek, 11. september:
PETROL OLIMPIJA – BEŠIKTAŠ 81:79 (12:25, 26:13, 25:17, 18:24)
Petrol Olimpija:
Jones 16 (10 skokov), Tratnik 4, Felton, Špan 10 (5 skokov, 5 podaj), Bubnić 6, Šamanić 5, Begić 10, Badžim 15, Vujačić, Sanon 15, Rebec.

Trst (Italija), sobota, 15. september, ob 19.00:
ALMA PALLACANESTRO TRIESTE : PETROL OLIMPIJA (tekma zaprta za javnost)

Galerija