U17: Zmaga na uvodu v turnir v Bielli

Kadetska ekipa (U17, 2002 in mlajši) se udeležuje mednarodnega turnirja igralcev starostne kategorije U18 v Bielli in je v uvodnem srečanju slavila zmago proti nemškemu Münchenu.

V srečanje so igralci Olimpije vstopili rezervirano in Nemci so z dobro igro v obrambi prisilili našo ekipo k osmim izgubljenim žogam. V nadaljevanju so se Zmajčki zbrali in do konca tekme izgubili le še osem žog, kar je bilo ključnega pomena. V tretji četrtini so igralci Münchna ujeli priključek in po zaostanku 10-ih točk povedli za tri točke (54:57). V tem obdobju so igralci Olimpije igrali dobro, a bili v zaključkih akcij premalo zbrani, Nemci pa so odlično zadevali predvsem za 3 točke.

V zadnji četrtini so zmajčki zbrali vse moči in z agresivno obrambo obrnili tekmo ter povedli za 14 točk razlike (81:67). Zadnjih nekaj minut je bil tako zmagovalec že odločen.

Jutri čakata Zmajčke obračuna proti moštvoma Baloncesto Toreelodones ter nato še proti domači Bielli.

Andrej Podvršnik, trener Petrol Olimpije: »Zelo sem zadovoljen s pristopom igralcev. Pozna se nam še neuigranost v napadu in obrambi, kar je za pripravljelno obdobje normalno. Na naslednjih tekmah verjamem da bomo raven igre dvignili na višji nivo, za borbenost pa lahko fante samo pohvalim.«

MEDNARODNI TURNIR U18 (Biella, Italija)

Petek, 31. avgust, ob 18.15:
PETROL OLIMPIJA – IBA MÜNCHEN 94:83 (20:15, 22:21, 22:21, 30:26)
Petrol Olimpija
: Jug, Jovanovič 9, Malovčić 27, Đurkić, Kočevar 5, Tekavčič 7m Daneu 5, Fajfar 2, Klavžar 28, Jurkovič 6, Bašić 2, Filipič 3.

Sobota, 1. september, ob 9.00:
BALONCESTO TOREELODONES – PETROL OLIMPIJA

Ob 16.30:
PALLACANESTRO BIELLA  – PETROL OLIMPIJA

Nedelja, 2. september:
Tekme za razvrstitev.

Trener: Andrej Podvršnik
Pomočnika: Borut Fijavž
Fizioterapevt: Jakob Jesih