Čudovit Dan iger v Stožicah

V petek 15.6.2018 se je na ploščadi pred Stožicami zbrala pisana druščina članov našega kluba. Svoj enoletni napredek so Zmajčki košarkarske šole Petrol Olimpija predstavili na devetih tekmah. Okoli 200 do 300 staršev, sorodnikov in prijateljev je navdušeno spremljalo zares lepe košarkarske predstave in napete tekme.

Med najmlajšimi, v Zmajčkovi ligi, so se v finalu zmage veselili Zmajčki iz Centralne košarkarske šole, ki so premagali vrstnike iz Trnovega. Za tretje mesto sta tekmo odličnih napadov odigrali obe ekipi OKŠ, na koncu je njihov rezultat kazal 74:64 za OKŠ 1. V napeti tekmi za peto mesto je Brezovica ugnala Vič.

Nekaj starejši, 2008 letniki, so zaključili tekmovanje v Zmajevi ligi. Tudi tukaj je Centralna košarkarska šola v finalu premagala kombo ekipo Vič-Trnovo. Za tretje mesto so Zmajčki iz OKŠ premagali Zmajčke iz Brezovice.

Najelitnejše tekmovanje naše interne lige, Dragon liga, je tudi postreglo z odličnimi tekmami. 

V finalu je ekipa Talor Battle premagala moštvo Devin Oliver. V boju za tretje mesto je nad ekipo Jordan Morgan slavila zasedba Erjon Kastrati, peto mesto pa je pripadlo ekipi Gregor Hrovat, ki je premagala ekipo Roko Badžim.

Čudovit dan v Stožicah smo zaključili z razglasitvijo rezultatov in slikanjem s pokali. S tem se letošnja sezona v košarkarski šoli zaključuje, poleti pa nas čaka Zmajčkov košarkarski kamp, na katerega so prijave še možne!

Da je Dan iger dogodek, za katerega želimo, da se vsi člani kluba počutijo sprejete in koristne, so pričale polne mize dobrot iz domačih kuhinj, tekme mlajših kategorij pa so pomagali soditi in organizirati igralci selekcij U15B, U15A in U17B. Ti so se za tem še predstavili zbranemu občinstvu na All Star tekmi in lepimi potezami navdušili gledalce.

Srečko Bester, vodja Košarkarske šole Petrol Olimpije:

»Za nami je še eden izmed uspešno izvedenih tekmovalnih dni in sezona košarkarske šole. V kratkem času se je pred številnim občinstvom uspelo predstaviti vsem skupinam košarkarske šole in igralcev klubskih selekcij U13 in U15. Za naše najmlajše ni počitka, saj nadaljujemo s poletnim taborom v Savudriji (v sodelovanju z OKŠ-jem) in Zmajčkovim košarkarskim kampom, ki je že dodobra napolnjen. Zahvala za uspešno sezono gre v prvi vrsti trenerjem, ki zadržujejo visok nivo dela in staršem, ki na naš pester program redno pripeljejo otroke.  Se vidimo na prihajajočih taborih in kampih ter ob pričetku novega šolskega leta.«

 

Galerija