Uspešen začetek turnirja za kadete

Ekipa fantov do 16. leta, ki se ta konec tedna predstavlja na mednarodnem turnirju Postani Sani v Slovenski Bistrici, je na uvodni tekmi zabeležila visoko zmago nad Triglavom. Gorenjce so mladi Zmaji ugnali s 87:61.

MEDNARODNI TURNIR POSTANI SANI (Slovenska Bistrica, Slovenija)

Petek, 7. september, ob 20.00:
PETROL OLIMPIJA – TRIGLAV 87:61 (20:15, 22:11, 22:21, 23:4)
Petrol Olimpija:
Jug 6, Jovanovič 2, Malovčić 19, Đurkić 3, Kočevar, Tekavčič 19, Daneu, Fajfar 4, Klavžar 12, Jurkovič 10, Bašić, Filipič 5, Sytnikov 7.

Kadetska ekipa (2002 in mlajši) se udeležuje mednarodnega turnirja za ekipe U16 V Slovenski Bistrici.

Na uvodnem srečanju so se pomerili z igralci Triglava iz Kranja in jih zasluženo premagali. Kranjčani so bolje začeli srečanje in po treh minutah vodili s 7:4. Sledila je serija Zmajčkov 9:0 in prevzem vodstva. V drugi četrtini so obiskovalci tekme v Slovenski Bistrici osem minut gledali izenačeno srečanje, ob koncu četrtine pa je Petrol Olimpija ponovno naredila delni izid 9:0 ter odšla na polčas z enajstimi točkami naskoka. V nadaljevanju so Zmajčki samo povečevali razliko in na koncu zasluženo slavili.

V soboto ekipo, ki jo vodi Andrej Podvršnik, čakata obračuna z Zlatorogom in Nymburkom.

Andrej Podvršnik, trener Petrol Olimpije:
»S pristopom igralcev nisem zadovoljen. Nekateri mislijo, da je ob dejstvu, da nosijo dres Petrola Olimpije, zmaga samoumevna, vendar so premladi, da bi razmišljali na takšen način. V soboto je nov dan in upam, da vse skupaj popravimo.«


Sobota, 8. september, ob 9.30:
ZLATOROG – PETROL OLIMPIJA

Ob 16.00:
NYMBURK – PETROL OLIMPIJA

Nedelja, 9. september:
TEKME ZA RAZVRSTITEV