V Bandirmo brez Battla

Petrol Olimpijo v 2. krogu FIBA Lige prvakov čaka gostovanje v turški Bandirmi pri Banvitu. Srečanje bo v sredo, 18.10. ob 18.30 na Šport TV!

Petrol Olimpijo v sredo, 18.10. ob 18.30 čaka tekma 2. kroga FIBA Lige prvakov. Nasprotnik Zmajev bo turška zasedba iz Bandirme - Banvit, ki ga vodi slovenski strokovnjak Sašo Filipovski. Pri Banvitu igra tudi nosilec zlate medalje iz evropskega prvenstva Gašper Vidmar. V prvem krogu FIBA Lige prvakov je Banvit izgubil po dveh podaljških na gostovanju v Benetkah, Petrol Olimpija pa je morala priznati poraz v Strasbourgu.

V Turčijo z ekipo ne bo potoval ameriški organizator igre Talor Battle, ki si je na zadnji tekmi v Sremski Mitrovici težje poškodoval mišico in bo po prvih ocenah zdravniške službe odsoten vsaj mesec dni.

Srečanje bo v prenosu na Šport TV.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Mislim, da je Banvit ob Strasbourgu in Benetkami najmočnejša ekipa v naši skupini. Odhajamo na težko gostovanje k precej favorizirani ekipi. Ne smemo si dopustiti to kar se nam je zgodilo v Franciji. Na nasprotnika se bomo dobro pripravili. Predvsem moramo poskrbeti, da se regeneriramo in spočiti začnemo srečanje. Vlogo favorita prepuščamo Banvitu, ampak iskali bomo svojo priložnost za morebitno presenečenje. Odigrati moramo predvsem bolj pametno, brez nepotrebnega divjanja po igrišču, pomembna pa je tudi kontrola skoka. Na zadnji tekmi v Ligi ABA si je mečno mišico poškodoval Talor Battle in bo po mnenju zdravniške službe odsoten najmanj mesec dni."

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije: "Na zadnjih dveh tekmah smo odigrali tako, kot smo si želeli. Poskusili bomo nadaljevati podobno tudi na gostovanju v Bandirmi. V Turčijo odhajamo neobremenjeni, saj je domačin velik favorit, ampak vseeno z željo po presenečenju."