V četrtek v Rogaški

V četrtek ob 19.00 se bo z obračunom med Rogaško in Petrol Olimpijo začel 17. krog Lige Nova KBM (prenos na kzs.si).

Sedemnajsti krog Lige Nova KBM bosta v četrtek ob 19.00 odprli ekipi Rogaške in Petrol Olimpije. Petrol Olimpija se je čez teden tudi poslovila od igranja v FIBA Ligi prvakov. Obe ekipi sta bila v prejšnjem kolu DP neuspešni. Rogaška je izgubila proti Šenčurju, Petrol Olimpija je bila v okrnjeni zasedbi neuspešna proti Šentjurju. Obe ekipi sta si že zagotovili igranje v Ligi za prvaka. Prenos obračuna peto- in tretjeuvrščene ekipe Lige Nova KBM bo na kzs.si.

Zagotovo v kadru Zorana Martića ne bo še vedno poškodovanega Domna Lorbka (koleno) in Jana Barbariča. Vprašljivi so tudi Roko Badžim (zlomljen nos), Igor Tratnik (viroza), Bojan Radulović (viroza), Maks Klanjšček (viroza) in Gregor Hrovat (hud udarec v piščal).

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Po tekmi v Čačku smo na seznam poškodovanih košarkarjev dodali še Dragana Đuranovića. V takšni postavi bomo zelo težko parirali Olimpiji. Čeprav tekma ne odloča o ničemer, našim zvestim navijačem dolgujemo, da jo odigramo najboljše kot smo sposobni v danem trenutku."

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Glede na zdravstveno situacijo v našem moštvu, je prioriteta, da se igralci čimprej vrnejo na parket. Kot kaže nam bodo za preostali dve srečanji rednega dela Lige Nova KBM moštvo sestavljali zdravniki in fizioterapevti."