Na uvodu državnega prvenstva s Krko

Moštvo Petrol Olimpije se bo na tekmi uvodnega kola državnega prvenstva na gostujočem parketu pomerilo z ekipo novomeške Krke. Državno prvenstvo se bo začelo v soboto, 13. oktobra, prvi del pa bo zaključen v torek, 12. februarja.

Uvodno kolo državnega prvenstva bo tako zaznamoval veliki slovenski košarkarski derbi med ljubljanskimi Zmaji in novomeško Krko. Ljubljančani in Dolenjci so minulo sezono krojili vrh Lige Nova KBM in se na koncu tudi pomerili v velikem finalu, kjer so košarkarji glavnega trenerja Zorana Martića slavili naslov državnega prvaka.

V prvem delu prvenstva se bo deset moštev pomerilo v dvokrožnem sistemu, v Ligo za prvaka pa bo napredovalo šest najboljših ekip. Končnico bo začelo osem moštev, šestim moštvom iz Lige za prvaka se bosta pridružili dve ekipi iz Lige za obstanek. Drugi del tekmovanja se bo začel marca, končnica pa apria. Finalni niz, ki se bo igral na tri dobljene tekme, bo potekal v maju.

RAZPORED TEKEM V LIGI NOVA KBM (SEZONA 2018/19)

Spomnimo, Petrol Olimpija je v zadnjih dveh sezonah osvojila dva zaporedna naslova državnega prvaka. Minulo sezono so Zmaji s 3:2 v zmagah ugnali novomeško Krko, v sezoni 2016/17 pa premagali Rogaško s 3:1 v zmagah.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»Žreb parov za novo sezono državnega prvenstva je za nami. Vsi si želimo, da ta žreb zaenkrat še ne odloča o ničemer. Na uvodni tekmi se bomo pomerili s Krko, tako, da lahko rečemo, da bo začetek nove sezone ponovitev zaključka zadnje. Vsem klubom želim lepo sezono, s čim manj poškodbami.«