Petrol Olimpija Ligo prvakov začenja v skupini D

Košarkarji Petrol Olimpije bodo Košarkarsko Ligo prvakov začeli v skupini D. Tam se bodo pomerili z ekipami Neptunas, Bešiktaš, Strasburg, Oostende, Promitheas, Virtus Bologna in eno izmed ekip iz kvalifikacij.

Ples kroglic za skupinski del prestižnega evropskega tekmovanja v švicarskem mestu Mies je Petrol Olimpiji določil skupino D, v kateri se bodo na sedmih domačih in sedmih gostujočih tekmah pomerili z Neptunasom iz Litve, Bešiktašom iz Turčije, Virtusom Bologno iz Italije, Strasburgom iz Francije, Oostendejem iz Belgije, Promitheasom iz Grčije ter eno izmed ekip (Polski Cukier Toruń, Tsmoki-Minsk, Norrköping Dolphins, Movistar Estudiantes ali medi Bayreuth), ki se bo rednemu delu sezone pridružila preko kvalifikacij.

Ligo prvakov bodo košarkarji ljubljanskega moštva začeli v torek, 9., ali v sredo 10. oktobra. Iz skupinskega dela bodo med najboljših 16 moštev napredovale po štirih ekipe iz vsake skupine, peto- in šesto- uvrščeni ekipi vsake skupine pa bosta zaigrali v Fibinem evropskem pokalu. Končnica Lige prvakov se bo začela 5. marca in končala 3. aprila 2019, zaključni turnir četverice pa bo potekal med 3. in 5. majem 2019.

Sezono 2017/18, svojo prvo v Ligi prvakov, je Petrol Olimpija začela v skupini C, in jo sklenila na sedmem mestu, s štirimi zmagami in desetimi porazi.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»Po žrebu skupin za novo sezono Lige prvakov je jasno, da je naša skupina, skupina D, zelo zahtevna, veliko bo tudi daljših potovanj. Če se bo Bayreuthu uspelo prek kvalifikacij uvrstiti v našo skupino, bomo igrali tudi proti našemu dosedanjemu dolgoletnemu članu Gregorju Hrovatu. Jasno je, da bomo že v rednem delu sezone nastopili proti izredno kakovostnim tekmecem. Tudi zato verjamem, da bodo naši navijači v Stožicah spremljali napete in zanimive tekme, vsi pa si želimo, da se jih bo čim več zaključilo z zmago Petrol Olimpije.«

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Glede na kakovost tekmecev in težavnost glede potovanj mislim, da smo lahko nekako srednje zadovoljni z žrebom, ki bi bil seveda lahko boljši, vendar po drugi strani tudi slabši. Vsekakor pa je v skupini D nekaj atraktivnih klubov. Omenim naj dva, ki sta bila v preteklosti že v vrhu evropske košarke, Bešiktaš in Virtus Bologna, potem je zraven naš znanec iz lanske sezone, Strasbourg, lahko se zgodi, da se bomo spet pomerili tudi z Bayreuthom, … Skratka, zagotovo nas čakajo zanimive in tudi težke tekme, upam pa seveda na čim več uspeha proti vsem tem nasprotnikom, sploh, v, upam, čim bolj polnih Stožicah.«

Sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem Petrol Olimpije so medtem že v prodaji. Vsi košarkarski navdušenci si jih lahko zagotovijo s klikom na spodnjo povezavo, več informacij o sezonskih vstopnicah pa lahko preberejo TUKAJ, dobijo pa jih lahko tudi s klicem na +386 [0] 31 810 921 [pisarna KK Petrol Olimpija Ljubljana] ali elektronsko pošto na vstopnice@petrol.olimpija.com.

NAKUP SEZONSKIH VSTOPNIC