V Stožicah začetek polfinala

Petrol Olimpija se bo jutri, v sredo, 9.5. ob 18.30 v Stožicah pomerila z Rogaško na 1. tekmi polfinala Lige Nova KBM.

Petrol Olimpija je v nizu sedmih zaporednih zmag, z izkupičkom 12:2 pa je Ligo Nova KBM za prvaka zaključila na prvem mestu in si priigrala najboljše izhodišče pred končnico državnega prvenstva. Slatničani in Ljubljančani, ki so v pretekli sezoni bili boj v finalu Lige Nova KBM, so se v tej sezoni srečali na štirih tekmah. V rednem delu sezone je obe tekmi dobila Rogaška, v Ligi za prvaka pa bo bili obakrat uspešnejši Ljubljančani.

Petrol Olimpija je najuspešnejši klub v državnem prvenstvu, saj so Ljubljančani doslej osvojili šestnajst naslovov, največja uspeha Rogaške sta uvrstitvi v finale DP v sezonah 2014/15 in 2016/17 Obračun si bo mogoče ogledati v prenosu na TV Slovenija 2.

Vstopnice za 1. tekmo polfinala Lige Nova KBM: Petrol Olimpija - Rogaška (v sredo, 9.5. ob 18.30 v Stožicah) so že v prodaji preko spleta www.shop.olimpija.com in na prodajnih mestih mojekarte.si. Vstopnice za tekme lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Blagajna v Stožicah se odpre uro pred začetkom srečanja.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Pričakujem dobre tekme, prav tako si želim, da bodo dvorane polne. Dejstvo je, da gre za ponovitev finala iz prejšnje sezone v kar spremenjenih zasedbah. Mislim, da smo dobro pripravljeni, koliko bomo znali to unovčiti na parketu, pa se bo pokazalo že na prvi tekmi."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Po pravici povedano nismo v najboljši situaciji. Od ponedeljkove tekme proti Petrol Olimpiji v Ligi za prvaka ne trenirata Marvin Brandon Holcomb in Dragan Đuranović, ki imata težave s poškodbami. Oba bosta nocoj na lastno željo že poskusila s treningom. Drugače nekih pretiranih skrivnosti na tekmi ne bo. Vemo, da bo Olimpija pritiskala, prav tako imajo Ljubljančani prevlado pod košem. Olimpija je po seriji sedmih zaporednih zmag v odlični formi in v vlogi favorita, a to še ne pomeni, da se bomo predali že pred tekmo. Kljub vsemu, bomo dali vse od sebe, da pripravimo prvovrstno presenečenje. Dobro se zavedamo, da je prva gostujoča tekma v seriji na dve zmagi velika priložnost, medtem ko morebitna tretja, s katero bi bili tudi zadovoljni, ponuja dosti manj priložnosti. V tem trenutku je fokus na jutrišnji tekmi."