VIDEO: Jonesov skok najvišji v zgodovini Petrol Olimpije!

Center Petrol Olimpije Marvin Jones je na četrtkovem dopoldanskem treningu navdušil vse zbrane v mali dvorani Stožice. Na merjenju odriva je dobesedno »počistil« vse letvice na merilni palici in s tem postavil nov rekord ljubljanskega kluba.

Pred Marvinom Jonesom je rekord Petrol Olimpije držal avstralski košarkar Aron Baynes, ki je v Ljubljani igral v sezoni 2012/13. Takrat je Avstralec skočil tako visoko, da je premaknil letvice vse do višine 365 centimetrov.

To pa Jonesa ni prav dosti zanimalo – na četrtkovem dopoldanskem treningu je ob navdušenju soigralcev, ki so se potili v fitnesu, »počistil« vse letvice na merilni palici in se s tem zapisal na vrh lestvice košarkarjev, ki skočijo najvišje v zgodovini Petrol Olimpije. Zgolj za informacijo: Letvice se ustavijo pri višini 370 centimetrov.

Ob tem je potrebno dodati, da je imel Jones še več kot dovolj odriva v sebi, da bi z lahkoto premaknil letvice tudi na višji višini. Na treningih pred naborom Lige NBA s Houston Rockets so Jonesu namreč namerili vertikalni odriv 108 centimetrov oziroma 42,5 inchov.

Le nekaj trenutkov za njim je enako uspelo tudi Luki Šamaniću, ki je prav tako dokazal, da bodo v tej sezoni Zmaji leteli resnično visoko.

Video