Visok poraz s Cedevito

Petrol Olimpija je na pripravljalnem turnirju v Rogaški Slatini zabeležila visok poraz z zagrebško Cedevito 91:60.

Petrol Olimpija je pripravljalni turnir Sportanzo 2017 v Rogaški Slatini zaključila z visokim porazom nad zagrebško Cedevito. V četrtek, 7.9. bodo Zmaji na Ježici za zaprtimi vrati na pripravljalni tekmi gostili Zadar.

4. pripravljalna tekma, Sportanzo Cup 2017, Rogaška Slatina

Petrol Olimpija Ljubljana – Cedevita Zagreb 60:91 (10:21, 28:39, 46:68, 60:91)
Petrol Olimpija: Battle 14, Oliver 11, Morgan 11, Badžim 8, Kastrati 7, Hrovat 4, Bubnič 3, Špan 2, Jurček, Barbarič, Radulović.
Cedevita Zagreb: Musa 26, Nichols 21, Bajo 13, Stipanović 11, Murphy 8, Žganec 7, Jordano 3, Perković 2, Smajlagić.

Gašper Okorn, glavni trener Petrola Olimpije: "Čestitam ekipi Cedevite za zasluženo zmago. Mi nismo bili pravi od prve do zadnje minute tekme, rezultat pa zato je, kakršen je. Ta tekma je bila za nas zelo dobra šola, pokazala nam je, kaj se zgodi, če v dvoboj ne gremo stoodstotno osredotočeni. Razočarani smo, a zagotovo je lekcija prišla ob pravem času, saj se lahko iz tega turnirja še veliko naučimo."

Jure Zdovc, glavni trener Cedevite Zagreb: "Zagotovo sem več pričakoval od košarkarjev Petrola Olimpije. Imajo zelo dobro moštvo, mi pa smo zaigrali brez našega organizatorja igre. Nekoliko me je bilo strah, kako se bomo odzvali na to situacijo, a zagotovo je bil naš odziv boljši od mojih pričakovanj. Tekme, kot je bila sobotna z Rogaško, v državnem prvenstvu preprosto ne smemo izgubljati. Košarkarji so se na tekmi z Ljubljančani izkazali, če odštejem nekatere malenkosti, pa lahko rečem, da smo odigrali tekmo nad pričakovanji."

Foto: Jurij Kodrun