Visoka zmaga mladih Zmajev

Mlada članska ekipa Petrol Olimpije je uvod v 4. SKL prestala z odliko. V četrtek so mladi Zmaji na gostovanju visoko, s 105:43, ugnali Šentvid-Ljubljano.

Že v uvodnih minutah srečanja je bilo jasno, kdo bo v četrtek v športni dvorani Gimnazije Bežigrad boljša ekipa na igrišču. Po nizu enajstih zaporednih točk na začetku tekme, je Petrol Olimpija nadaljevala z agresivno igro v obrambi, ogromno točk pa so mladi Zmaji dosegli iz protinapadov, po prvi četrtini pa je moštvo Žige Mravljaka vodilo že s 27 točkami razlike (33:6). V drugi četrtini se je nadaljevalo videno iz prve. Mladi igralci Petrol Olimpije so z željo in borbo na obeh polovicah igrišča samo povečevali prednost in pred tretjo četrtino vodili že z 61:13.

V tretjem in zadnjem delu igre mladi Ljubljančani niso bili več tako dominantni, to pa je bilo na koncu še vedno dovolj za prepričljivo zmago.

IZJAVA PO TEKMI:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije mladi:
»Odkrito rečeno sem bil malenkost presenečen nad reakcijo ekipe, ki ni opravila veliko skupnih treningov v takšni sestavi. Predvsem imam v mislih tri igralce kadetske ekipe, ki so se nam na popoldanskih treningih priključili v zadnjih dneh. To je samo še en dokaz več dobrega dela trenerjev mlajših ekip (U15, U17) ter povezanost selekcij Petrol Olimpije, kar igralcem omogoča nemoten prehod iz kadetske v mladinsko ekipo ter ekipo mlajših članov. Fantje so bili z zmago nagrajeni za trdo delo in trud, ki so ga vlagali v svoj napredek v zadnjih dveh mesecih in zato jim lahko samo čestitamo! Želimo si, da v enakem ritmu nadaljujemo na tekmah, ki so pred nami!«

4. SKL, 1. KOLO

Gimnazija Bežigrad (Ljubljana), četrtek, 11. oktober:
ŠENTVID-LJUBLJANA – PETROL OLIMPIJA MLADI 43:105 (6:33, 7:28, 19:25, 11:19)

STATISTIKA