Vujačić prihaja v Ljubljano

Petrol Olimpija ima novo okrepitev na položaju branilca. V Stožice prihaja 18-letni mladinski reprezentant Slovenije Petar Vujačić.

Kader aktualnih državnih prvakov Slovenije bo v novi sezoni močnejši za izjemno nadarjenega 18-letnega in 196 cm visokega branilca rojenega v Mariboru Petra Vujačića. Ta je z Zmaji podpisal štiriletno pogodbo.

Vujačić, sicer polbrat nekdanjega članskega reprezentanta Slovenije in nekdanjega NBA prvaka Saše Vujačića, v Ljubljano prihaja iz Rogaške, za katero je v minuli sezoni nastopal v Ligi Nova KBM ter Drugi Ligi ABA.

Svoj razkošni talent je novi Zmaj to poletje prikazal na evropskem prvenstvu do 18 let v Skopju, kjer je bil eden od nosilcev slovenske izbrane vrste in je v povprečno 25,9 minutah na parketu beležil po 14,4 točke ob 40-odstotnem metu za tri točke, 3,6 skoka, 1,8 podaje ter 1,6 pridobljene žoge na srečanje. S povprečnim indeksom 12,6 je bil najučinkovitejši posameznik v slovenskem moštvu, bil pa je tudi drugi strelec ter drugi podajalec naše zasedbe.

Veliko časa bo Vujačić preživel tudi na treningih ekipe Petrol Olimpija U19, saj s svojo starostjo še vedno spada med mlajše košarkarje. Mlado moštvo, ki ga bo v novi sezoni vodil Žiga Mravljak, je tako v Vujačiću dobilo pomembno okrepitev, ki bo v prihodnjih sezonah zagotovo velik del uspeha mlajših ekip in članske ekipe.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:
»Petar Vujačić je trenutno najmlajši član naše ekipe, kar se seveda tudi vidi na parket. Petar ima zelo dobre delovne navade. Na treningih se je odlično vključil med ostale igralce in dela zelo zavzeto. Vidi se, da je motiviran, da napreduje iz dneva v dan, kar ga lahko pripelje daleč v njegovi karieri.«

Petar Vujačić, igralec Petrol Olimpije:
»Zelo vesel sem, da sem postal član Petrol Olimpije. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Rogaški in vodstvu kluba za ponujeno priložnost v zadnjih sezonah. Komaj čakam, da se sezona začne, in da prvič oblečem dres Zmajev.«