Začenja se Liga prvakov

Petrol Olimpijo v sredo, 11.10. ob 20.30 v Franciji čaka tekma 1. kroga Lige prvakov. Nasprotnik bo SIG Strasbourg. TV prenos: Šport TV!

Varovance trenerja Gašperja Okorna v sredo, 11.10. ob 20.30 v Strasbourgu čaka tekma 1. kroga Lige prvakov. Nasprotnik Zmajev bo istoimenska ekipa SIG Strasbourg. Ljubljančani se na pot v Francijo odpravljajo že jutri. Pred Petrol Olimpijo torej prva tekma v zgodovini kluba v tem tekmovanju. Televizijski prenos tekme bo na Šport TV z začetkom ob 20.25!

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Strasbourg je v ponedeljek zvečer odigral četrti krog francoskega prvenstva in imajo trenutno dva poraza in dve zmagi. Za trenutne razmere imajo precej visok proračun. Vodja ekipe je David Logan, bivši evroligaški igralec, pomaga mu stari znanec Olimpije Zack Wright, imajo pa še kar nekaj zelo kvalitetnih posameznikov… vodi jih francoski selektor, zato verjamem, da imajo visoke cilje. Zagotovo si želijo napredovati naprej iz rednega dela. Prepuščamo jim vlogo favorita, ampak smo jih zelo natančno preučili. Odlični so pri skoku v napadu in tukaj moramo biti zelo striktni ter jim ne smemo puščati veliko prostora."

Devin Oliver, igralec Petrol Olimpije: "Strasbourg je favorit srečanja, saj igra na domačem parketu. Mislim, da smo se dobro pripravili na srečanje in naredili bomo vse, da odigramo dobro tekmo. Odigrati bomo morali predvsem čvrsto v obrambi in pri skoku."