Začetek državnega prvenstva v Novem mestu

Moštvo Petrol Olimpija bo novo sezono državnega prvenstva na tekmi prvega kola odprla v četrtek, ob 18.45, v Novem mestu proti Krki.

Že uvodno kolo nove sezone državnega prvenstva prinaša ponovitev finalnega niza iz minule sezone. Spomnimo, Zmaji so v finalu konec maja s 3-2 v zmagah Novomeščane ugnale, zadnjo zmago pa so zabeležili na stoženskem parketu.

Tudi Krka v tej sezoni po sezoni odsotnosti znova nastopa v Ligi ABA, po dveh kolih pa imajo košarkarji Simona Petrova na svojem računu zmago in poraz. V nedeljo so v Športni dvorani Leona Štuklja z 80:76 ugnali Mornar iz Bara, najboljša strelca pa sta bila Jure Lalić in Jure Balažič, ki sta oba dosegla po 14 točk. Pred nadaljevanjem sezone pa so se v Novem mestu dodatno okrepili na položaju krila, v svoje vrste so sedemkratni državni prvaki zvabili slovenskega reprezentanta in drugega strelca državnega prvenstva iz minule sezone, nekdanjega Zmaja, Blaža Mahkovica.

Obračun dveh najtrofejnejših slovenskih moštev si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Šport TV.

Zmaji se bodo na domači parket Arene Stožice vrnili v nedeljo, ko jih ob 21.00 čaka lov na drugo zmago v Ligi ABA. V tretjem kolu regionalnega tekmovanja k izbrancem Zorana Martića prihaja Zadar.

IZJAVI PRED TEKMO:

Zoran Martić, glavni trener Petrol Olimpije:
»Pred začetkom nove sezone Lige Nova KBM imajo vse ekipe prav zagotovo enake cilje, in sicer uvrstitev med prvih šest ekip prvega dela. Minute želimo enakomerno porazdeliti med vse naše košarkarje, saj poleg državnega prvenstva igramo še v dveh dodatnih tekmovanjih. V drugem delu prvenstva pa je naš cilj več kot jasen, želimo osvojiti naslov državnega prvaka.«

Bojan Radulović, igralec Petrol Olimpije:
»Pred nami je zahtevno gostovanje v Novem mestu, kjer nas čaka dvoboj z vedno neugodno ekipo Krke. Napravili bomo vse, da novo sezono državnega prvenstva začnemo z zmago, ki bo odlična popotnica za nedeljski obračun Lige ABA z Zadrom.«

LIGA NOVA KBM, 1. KOLO

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto), četrtek, 11. oktobra, ob 18.45:
KRKA – PETROL OLIMPIJA