Zmaga in poraz mladincev na Reki

Košarkarji ekipe U19 se mudijo na Reki, kjer so v petek zabeležili zmago in poraz.

PRIPRAVLJALNI TURNIR (Reka, Hrvaška)

Petek, 28. september:
KASTAV - PETROL OLIMPIJA 35:44 (16:27)

Petrol Olimpija: Klavžar 4, Cerkvenik 6, Vujačić 15, Kočevar 2, Bašić 2, Daneu, Janežič 6, Blatnik 2, Jurković, Malovčić 4, Fajfar 3.

Mladinska ekipa Petrol Olimpije se je udeležila turnirja na Reki, ob poimenovanju dvorane po mlademu košarkarju Kastava, Matiji Kataliniću, ki je prehitro zapustil svet po bitki s težko boleznijo. Matijevo življenje so zaznamovali številni prijatelji, ki so v mladem košarkarju prepoznali dobroto in močan športni duh, pred dvorano pa se je tako v petek zbralo ogromno število mladih, ki so prišli počastit Matijo.

Na uvodnem srečanju so se pomerili z domačo ekipo Kastava. V začetku smo gledali precej izenačen dvoboj a so se sredi prvega polčasa (tekma se je igrala dvakrat po 12 minut) Zmajčki odlepili na 11 točk prednosti. V nadaljevanju podobna slika in na koncu zaslužena zmaga igralcev Petrol Olimpije.  

KVARNER - PETROL OLIMPIJA 37:33 (15:18)
Petrol Olimpija: Klavžar 5, Cerkvenik 11, Vujačić, Kočevar 3, Bašić, Daneu, Janežič 7, Blatnik 2, Jurković 3, Malovčić 4, Fajfar.

Na drugi tekmi so se igralci Petrol Olimpije pomerili s člansko ekipo Kvarnerja in srečanje izgubili. Zmajčki so s tremi zaporednimi trojkami hitro povedli 2:11. Fizično močnejši igralci Kvarnerja so do polčasa rezultat znižali in v nadaljevanju po seriji 15:2 povedli za 11 točk razlike Zmajčki so v zaključku tekme izid uspeli znižati.