Zmaga pionirjev v finalu Mini pokala Spar (50:49)

Pionirska zasedba Petrol Olimpije je osvojila naslov zmagovalca Mini pokala Spar, potem ko je v finalu tekmovanja za selekcije U13 (igralci rojeni leta 2005 in mlajši) ugnala Helios Suns.

Petrol Olimpija je zmagovalka Mini pokala Spar za leto 2018. Zmajčki rojeni leta 2005 in mlajši so v finalu ugnali domžalski Helios Suns. Zeleno-beli so ključno prednost ustvarili v drugi četrtini, ki jim je pripadla z rezultatom 15:5. Na polčas so odšli z 10 točkami prednosti, Helios Suns pa so v drugem polčasu zrežirali povratek v igro za zmago, a jim je za popoln preobrat pošlo sape. Končni rezultat je bil 50:49 v korist Petrol Olimpije.

Zmagovalci Mini pokala Spar je postala naslednja zasedba igralcev Yanez Kiruki Šulc, Luka Šmitran, Rok Popovič, Matic Gorenjc, Leon Dresler, Lon Ličan, Leon Fajfar, Aljaž Crček, Filip Kordelič, Niko Vračko, Lan Sraka in Tim Ravnikar. Trener ekipe je Jure Kobilica.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Jure Kobilica, trener Petrola Olimpije: "To je bil povsem nov dogodek za te fante. Že tretjič zapored smo nastopili na finalnem turnirju Mini pokala Spar, prvič pa se je zgodili do samo prišli do naslova. Čeprav je uspeh že uvrstitev na zaključi turnir, pa je vseeno tekmovanje lepše zaključiti z zmago kot pa s porazom. Ob tem uspehu bi se v prvi vrsti rad zahvalil fantom, njihovim staršem, ki nam zaupajo, klubu in trenerjem za vsa nadomeščanja. Imeli smo optimalne pogoje. Danes je čas za veselje, v torek pa nas čaka nov trening. Sezona še ni končana."

Aljaž Belingar, trener Helios Suns: "Čestitam ekipi Olimpije za lepo zmago. Čestitam pa tudi mojim košarkarjem, da so po zaostanku dvanajstih točk pokazali karakter, se približali, povedli in imeli met za zmago. Na koncu nam je zmanjkal kanček sreče. Enkrat imaš srečo, drugič nimaš. Žal mi je, da mora takšno tekmo krojiti sodniška odločitev."