Zmaj se predstavi: Marko Simonović

Zadnji v triu evropskih košarkarskih biserov, ki bodo v prihajajoči sezoni nosili dres Petrol Olimpije in ga predstavljamo v rubriki Zmaj se predstavi, je Marko Simonović. Za Simonovićem je odlično evropsko prvenstvo za fante do 20. let, vsi pa čakamo, kaj bo pokazal v dresu ljubljanskega moštva.

Mladi črnogorski košarkar je na evropskem prvenstvu v Nemčiji v povprečju dosegal 14,7 točke in 10,0 skokov na tekmo. Pri 212 centimetrih bo tako prav zagotovo, kljub mladosti, eden izmed stebrov igre Petrol Olimpije pod obema obročema v prihajajoči sezoni.

V minuli sezoni je Simonović nosil dres italijanske Siene, za katero je zaigral na 25 tekmah in dosegal 5,2 točki ter 2,7 skokov na tekmo.

Simonović, Issuf Sanon in Luka Šamanić so evropski košarkarski trio v dresu Petrol Olimpije, na katere bo glavni trener Zoran Martić lahko računal v prihajajočih sezonah, skupaj z Jalekom Feltonom pa ima ljubljansko moštvo zdaj poker mladih, obetavnih igralcev, ki bodo imeli v prihajajoči sezoni prav zagotovo veliko za pokazati.

Marka Simonovića lahko vsi navijači bolje spoznajo v spodnjem videu.

Video